Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİGEV'de Vakıflar Haftası Etkinliği

İGEV’de Vakıflar Haftası Etkinliği

6-12 Mayıs vakıflar haftası nedeniyle Hatay vakıflar bölge müdürü İskenderun Güney eğitim vakfına giderek burada vakıfların önemine değindi.
Güney eğitim vakfının yeni ve eski yönetiminin de hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Güney eğitim vakfı başkanı Nihat Benli yaptığı açılış konuşmasında vakıflardaki insan duygusunu pekiştirmek, dayanışmanın önemini anlamak ve insanların gönül zenginliğini ortaya çıkarmak Sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sağlamak amacıyla bu etkinlikler yapılmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk vakıflar insanlığa hizmete kültür ve sanata yürür sözüyle vakıfları çok güzel anlatmıştır. Vakıflar bölge müdürlüğü tarafından düzenlenen bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.
Hatay vakıflar bölge müdürü Mehmet Yıldıran Güney eğitim vakfında bulunmaktan dolayı mutluyum. Burada bulunan birçok kişi vakıfların önemini çok iyi bilenlerdir. Anlatacaklarımın çoğuna aşinasınızdır. Medeniyet kültür açıklamasında bu topraklardaki tarihi maceramızı oluşturan müessese olarak vakıf konularına değineceğim. Bazı tarihçiler ve bilim adamları da Vakıf medeniyeti diye anlatır Osmanlı tarihini hatta bunu yabancı seyyahlarda öyle anlatmışlardı.
Büyük devlet olmak Büyük medeniyet kurmak, okullar, köprüler, su kanalları ve han hamanlar kurmaktır. Tarihin iki imparatorluğu vardır. Osmanlı ve roma imparatorluğu tüm tarihçilerin hem fikir olduğu bir durum bu nedenle kesinlikle Osmanlı ve roma imparatorluğu bulunduğu yerlere kültürlerini yaymışlardır dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER