Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!

iki sergi

Antakya ve yöresinin değerlerinitanıtlak amacıyla “Fotoğrafta Kompozisyon” ve “Çevre Zamanı” başlıklı sergiler düzenlenecek. 17-21 Temmuz 2018 tarihleri arasındaki sergi, Antakya´daki Hatay Kültür Merkezi Sergi Salonu´nda yapılacak. Her iki sergi de bugün açılacak. Daha önce Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi´nde, fotoğraf sanatçısı Sabit Kalfagil anısına gerçekleştirilen serginin bir bölümü olan “Fotoğrafta Kompozisyon” başlıklı serginin fineart baskıları da Antakyalı fotoğraf sanatçısı Selçuk Akbulut ve ailesi tarafından yapıldı.
“Çevre Zamanı” başlıklı, olası çevre felaketlerinin uyarısı niteliğinde olacağı belirtilen sergi ise İskenderunlu karikatürist Muhittin Köroğlu´na ait eserlerden oluşacak. Sanatçı Köroğlu´nun sergisi, “Çevre Zamanı” adlı çalışmalarından bazılarını içerecek. Köroğlu´nun sergelencek eserlerin daha önce yurt içinde ve yurt dışında bir çok defa sergilendiği belirtildi. Osmaniye kökenli sanatçı Kazım İşgüven de serginin konuk sanatçı arasında yer alacak.

Kimlerin eserleri sergilenecek?
“Fotoğrafta kompozizyo” adlı sergiye eserleriyle katılacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor: Armağan portakal, Arzu Kutan, Ayla Aybulut Torun, Aytek Köroğlu, Berna C. Bayındır, Burcu Dilek, Canan Erenmemişoğlu, Deniz Şeşen, Esra Öztürk, Gülter Özgür, Hakkı Yıldırmaz, Levent Geylan, Mehmet İzdeş, Mehmet Öztabak, Mete Köroğlu, Neslihan Baran Sami, Nigar Akbulut, Özlem Gürsoy, Sait Tosyalı, Selçuk Akbulut, Semda Karadayı Kasımoğlu, Şener Tekçi, Tolga Eşiz, Tuana Akbulut, Umut Dilek, Yasemin Atasoy, Yavuz Pilevneli, Yelda Akcoş Akıllıgöz ve Zübeyde Altuğ.
Sergi bugün (17 Temmuz Salı) saat 17.00´da Antakya Halk eğitim Merkezi yanındaki Hatay kültür Merkezinde açılacak ve 21 Temmuz´a kadar gezilebilinecek.

Kültür gezisi de yapılacak
Sergiler kapsamında yarın Antakya ve Samandağ yöresine yönelik kültür gezisi de yapılacak. Buna göre, sabah Hatay Arkeoloji Müzesi gezisi ile başlayacak kültür gezisi, St. Pierre Kilisesi, Habi-i Neccar cami, Sarımiye cami, katolik kilisesi, Tıbbi Aromatik Bitkiler müzesi, Uzun Çarşı gezisi, Samandağ´daki Musa Ağacı, Hıdırbey ve Vakıflı mahalleleri, Titus tüneli, Beşikli Mezar mağarası, St. Simone Manastırı da gezilecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER