Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haberİmam Ve Müezzin Atamasını Bekliyoruz!

İmam Ve Müezzin Atamasını Bekliyoruz!

Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han’ın huzuruna çıkma başarısı gösteren ve gittiği yere ilahi mesajları ulaştırarak Allah dostu olarak bilinen Şeyh Ahmed Kuseyri Hazretleri tarafından kendi adına yaptırdığı Şeyh Ahmed Kuseyri Camii’nde namaz ibadetlerini yerine getiren camii cemaati, yaklaşık 1 ay öncesine kadar imam ve müezzinin tayinleri çıkmasının ardından namaz ibadetlerini kendileri yerine getirmeye çalışıyor.

Cemaat namazlarını ne zamana kadar kendileri eda edecek?

Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne bağlı Şenköy Mahallesi’nde yakın bir süre içerisinde Şeyh Ahmed Kuseyri Camii’nde görev yapan müezzin ve imamın tayinlerinin çıkmasının ardından, namaz ibadetlerini yerine getirmek isteyen camii cemaati namazlarını kendileri eda ederken, Hatay İl Müftülüğü tarafından yaklaşık 1 aydan bu yana imam veya müezzin atanmaması vatandaşların tepkisini çekti.

Şeyh Ahmed Kuseyri Camii’ne imam ve müezzin ataması ne zaman gerçekleşecek?

Hatay İl Müftülüğü’nün 1 aydan bu yana Şeyh Ahmed Kuseyri Camii’ne imam ve müezzin atamasının neden gerçekleştirmediğini merak eden Şenköylüler, “Şenköyü’nde tarihte ilk defa böyle bir olaya maruz kaldık. Oysa ki devletimizin kurumları ibadet konusunda çok hassas davranmaktadır. Yaklaşık 2 yıldan bu yana camiinin imam ve müezzini vardı. Son 1 ay öncesine kadar görev yapan imam ve müezzinler tayinlerini isteyerek ayrıldılar. Fakat Hatay İl Müftülüğü bu konuda imam ve müezzinden boşalan yerlere herhangi bir atama gerçekleştirmedi. Şeyh Ahmed Kuseyri Camii cemaati olarak bir an önce imam ve müezzin atamasını Hatay İl Müftülüğü’nden bekliyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER