Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İSKENDERUN DENİZ TİCARETİNDE ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP”

“İSKENDERUN DENİZ TİCARETİNDE ÖNEMLİ POTANSİYELE SAHİP”

İMEAK Yönetim Kurulundan İTSO’ya Nezaket Ziyareti

İstanbul ve Marmara Ege Akdeniz Karadeniz  Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK)  Yönetim Kurulu Başkanı  Tamer Kıran  yönetim kurulu üyeleri  ve  İskenderun Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri İTSO’ya nezaket ziyaretinde bulundular.

Denizcilik sektörünü daha ileriye götürebilmek adına İskenderun’a ziyaretlerde bulunan İMEAK yönetim kurulu üyeleri ziyaretleri kapsamında İTSO’yu da ziyaret etti.

İMEAK yönetimine, İskenderun ekonomisi ve Deniz ticareti ile ilgili bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı  Yılmaz, İskenderun’un sanayi ve liman şehri olduğunu belirterek; “Bölgemiz Demir-Çelik, filtre ve hizmet sektörü olarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. İskenderun Limanı özelleşmesinin ardından Konteyner taşımacılığında uluslararası ithalat ve ihracatta önemli bir yere sahiptir. İskenderun Limanı Körfez savaşından sonra atıl durumda kaldı ve yıllarca çalışmadı 1980 öncesinde  İskenderun’da deniz  taşımacılığı  ve nakliye sektörü bölge ve ülke ekonomisi için çok iyi durumdayken,  İskenderun Limanı özelleşme kapsamına alındı.Limak tarafından  önemli yatırımlar yapıldıktan sonra işlerliği artan limanımızın kapasitesi hızla artması  bölgemiz deniz taşımacılığı içinde önemli gelişmeler olduğunu söyleyebiliriz .Temennimiz Suriye’de yaşanan olayların sona ermesi ile bölge ekonomisi daha da hareketlenecek, dolayısıyla deniz taşımacılığında da ciddi artışlar olacağını beklemekteyiz. Sizlerin İstanbul’dan İskenderun’a gelmeniz ve bölgenin nabzını tutmanız ise  bizleri de mutlu etti. İskenderun’un deniz taşımacılığında daha ileriye gitmesi için bizler İTSO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve her zaman İskenderun deniz Ticaret Odası yönetimi ile görüş alış verişinde bulunmaktayız. Temennimiz bu ziyaretin bölgemiz ve deniz ticareti için amacına ulaşmasıdır. Bu konuda gerekli çalışmalar yapacağınızdan eminiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İMEAK yönetim kurulu Başkanı Tamer Kıran, ziyarette yaptığı konuşmasında İskenderun Körfezinin coğrafi yapısı ile önemli bir konuma sahip olduğuna vurgu yaparak, “Göreve geldiğimiz günden bu yanan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte şubelerimize daha yakın olacağız dedik.  Bizim Oda yapımız sizinkilere göre  biraz farklı, İstanbul Marmara, Ege Akdeniz ve Karadeniz’i kapsayan çok geniş bir yapıya sahibiz. Her fırsatta  İstanbul dışına çıkarak bölgedeki üyelerimiz ve iş kollarını ziyaret ediyoruz. Şube Başkanlarımız ayda bir İstanbul’a toplantılara geliyorlar. İskenderun’da da çok güzel izlenimlerimiz ve tespitlerimiz oldu. İTSO olarak sizler de bölge için önemli bir sivil topluk kuruluşu niteliğinde siziniz. Sizlerin bizlere bölge ekonomisi ile ilgili vermiş olduğu bilgiler, bizler için çok önemli olduğunu belirtmek isterim” diye konuştu.

İMEAK yönetim kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK yönetim kurulu Başkan yardımcısı Şadan Kaptanoğlu, yönetim kurulu üyeleri, İMEAK Genel sekreteri Murat Tuncer ile birlikte İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri de ziyarette yer aldılar.

İMEAK Yönetim kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönet kurulu üyelerinin ziyaretinde İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Raşit Özyurt, Hıdır Güneş ve İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez yer aldı.

Ziyaretin anısına İMEAK yönetim kurulu başkanı Tamer Kıran İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a plaket takdim ederken,  İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, İMEAK yönetim kurulu başkanı Tamer Kıran’a kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti.

Haber Tarihi : 14.01.2018

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER