Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİskenderun LİMAK VE TAAHÜTLER

İskenderun LİMAK VE TAAHÜTLER

21.11.2017 tarihli gazetemizin başlığı”BU SÖZLERİ HATIRLA NİHAT ÖZDEMİR” şeklinde idi.
Sayın Özdemir in 10.03.2012 tarihinde İGC basın Merkezine yaptığı ziyarette yaptığı konuşmanın bir bölümünü aktarmıştık bu haberimizde.
Neden bu aktarmayı yaptık?
Payas spor ile maç yapan Cizre spor futbol takımının forma reklamlarında LİMAK REKLAMI nı görünce aklımıza bu sözler geldi.
Sayın Nihat Özdemir sözlerini hatırlayalım.

“Biz İskenderun’a değişik bir gözle bakıyoruz. Unutulmuş bir liman, yıllardır köreltilmiş bir liman, liman olmayınca şehirde büyümüyor. Büyümediği gibi de küçülüyor. En yakın örneği Mersin limanı, yıllar önce İskenderun limanı limanken, İskenderun şehir, Mersin bir ilçeydi ama diğer nedenlerden dolayı bu liman durunca Mersin limanı canlanıyor. Mersin’in Mersin limanıyla beraber nasıl büyüdüğünü hepimiz gördük. Bugün İskenderun’dan daha ileriye geçtiler.
Biz bu limanı 36 yıllığına aldık, işletmeyi yaparken de yalnız işletme değil bu limanı liman haline getireceğiz. Artık dünyada kuru yük yanında konteynır limanı çok büyük önem kazanıyor. Ancak konteynır limanıyla liman olabiliyorsunuz, dünyaya baktığınız zaman her şey konteynırla taşınmaya başlandı. Bunun üzerine biz burada konteynır limanı yapmaya karar aldık. Yatırımlara da ilk günden itibaren başladık, hızla da yapıyoruz. Etap etap konteynır limanı haline getireceğiz. Burası 5 yıl sonra burası Türkiye’nin en büyük limanı haline gelecek. Eğer Çandarlı limanı bitip açılırsa orası 1. büyük liman olacak. bununla birlikte burada çalışan sayısı, burada ki katma değer hepsi İskenderun İlçemize mal olacak. Hedefimiz de İskenderun’un il olmasıdır. Bu limanın deniz derinliği az, derinliğini arttıracağız. Rıhtımların üzerinde ki vinçler eski ve verimsiz eski teknolojiye göre yapılmış. Bütün bu makine ekipmanlarını yenileceğiz. Bu ay sonu son teknoloji 2 adet vincimiz limanımıza geliyor. Bu limanın alt yapısı, iskeleler ve rıhtımlar çok eskimiş çeşitli yükleri taşıyamıyorlar bunları yenileyeceğiz. İlave rıhtımlar yapacağız. bu şekilde limanı büyülteceğiz, büyümek demek hem inşaat olarak büyülteceğiz hem de son model makine ekipmanları ile yenileceğiz.”
Bu sözlerden hangisi yerine geldi?
Örneğin İskenderun limanı Sayın Özdemir in hedeflediği gibi 5 yıl sonra burası Türkiye’nin en büyük limanı haline geldi mi?
Bu soruyu sorma zamanı gelmiş çünkü 5yıl geçmiş.
Yine sayın Özdemir in sözlerinden biri “burada çalışan sayısı, burada ki katma değer hepsi İskenderun İlçemize mal olacak”
Oldumu?
LİMAKta kaç Bölge insanı istihdam edildi?
Limak İskenderun da ne kadar lık bir katma değer artışı sağladı ve bu artışı ne ölçüde İskenderun la paylaştı?
Yine bir Nihat Özdemir Taahüdü”Bu limanın deniz derinliği az, derinliğini arttıracağız. Rıhtımların üzerinde ki vinçler eski ve verimsiz eski teknolojiye göre yapılmış. Bütün bu makine ekipmanlarını yenileceğiz”
Sarı Lacivertli vinçler dışında kamuoyunun gördüğü bir şey yok
Limana yakın semtlerde sabaha kadar insanı uyutmayan gürültü herhalde derinleşmenin yarattığı gürültü idi
Tahmin yürütmekten başka ne yapabilirim ki?
Bir şey bilmiyoruz, açıklama ve iletişimleri yok ki
Keza sayın özdemir in “Bu limanın alt yapısı, iskeleler ve rıhtımlar çok eskimiş çeşitli yükleri taşıyamıyorlar bunları yenileyeceğiz. İlave rıhtımlar yapacağız. bu şekilde limanı büyülteceğiz, büyümek demek hem inşaat olarak büyülteceğiz hem de son model makine ekipmanları ile yenileceğiz.” Şeklindeki beyanlarının ne ölçüde yerine geldiğini bilen yok.
Kapalı kapılar ardındalar
Ulaşmak iletişim kurmak zor
Onu için hatırlatalım dedik
Hatırlamalılar
Kamuoyu merak ediyor
Onlar Özelleşme idaresi takip ediyor yeter .gerekli denetimler yapılıyor havasındalar
Ancak işletmelerin hele böyle büyük firmaların “şeffaf” olmaları gerekir.
İçinde yaşadıkları kent ile doğru ve güvenilir bir iletişim içinde olmaları gerekir
Bunlarda işletme biliminin gerekleri
Gelelim işletmelerin sosyal sorumluluk yükümlülüklerine
Limak bildiğim kadarı ile İskenderun Engelliler spor kulübünün sponsoru
Yeter mi?
Yine Haberimize dönelim

Limak bizdeki bilgilere göre”, Cizrespor başta olmak üzere bir çok güneydoğu takımının da kamp spnsorluğunu yapıyor. LİMAK bu sezon da devre arası kampı için
Diyarbekirspor, Erganispor, Dersimspor, Şanlıurfaspor, Batman Petrolspor, Cizrespor, 12 Bingölspor gibi takımları Belek’te ki otelinde ücretsiz ağırlayacak.
Spora katkı elbette şart
Doğduğu topraklara oradaki spor faaliyetlerine destek olmak güzel
PEKİ DOYDUĞU TOPRAKLAR YANİ İSKENDERUN
BURADA NE VAR SADECE BİR KULUP
ADİL Mİ
DOĞRUMU
HAKCA MI
Değil elbette
LİMAK ın Fenerbahce spor kulübü ile ilgili harcamalarını değil sayın Özdemir in doğduğu topraklarda yaptığı katkı dan söz ediyorum
Sadece spor açısından yapılanlar bile bizim ihmal edildiğimizi göstermeye yetiyor
Okul cami kültür sitesi gibi sosyal sorumluluk yatırımları konu bile etmedim
Bizde yok
Ülkenin diğer şehirlerinde muhtemelen vardır

Daha Ne diyelim ki ?
KARAR SİZİN

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER