Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“İSKENDERUN’U YENİDEN İNŞAA EDİYORUZ”

“İSKENDERUN’U YENİDEN İNŞAA EDİYORUZ”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hasan Baba Restaurantta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında belediyenin çalışmaları ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Konuşmasına AK Parti’nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Başkan Seyfi Dingil,” Türk siyasi tarihine adını her alanda altın harflerle yazdırmış olan AK Parti, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, önderliğinde, AK kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle partimizin 17. kuruluş yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HERŞEYDEN ÖNCE AYRIM YAPMADIK

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini belirterek,”Kimseyi ötekileştirmeden hizmet ettik. Telefonlarımızı her zaman açık tuttuk. Herkese kapımızı açtık. Kardeşlik ve birlik beraberlik ortamını koruduk. Her türlü fikre öneriye eleştiriye açık olduk. Halka hizmet noktasında ortak akılla hareket ettik” dedi.

HADO’NUN İSKELE PROJESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Hatay Büyükşehir belediyesinin personellerinin iki gün önce belediyeye geldiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bu proje çok tartışıldı. Çok konuşuldu. Bu proje için İskelenin büyük bir kısmının kapatılacağını belirttiler. Bu iskeleyi vatandaşlarımıza her zaman açık tuttuk. Büyükşehir oraya gümrüklü saha yapacağını belirtiyor. Bizde iskelenin dış kısmına yapın dedik. Haftada bir gün için iskeleyi niye kapatacaksın? Bu şekli ile kabul edilir bir proje değil. Orada iftarlar çeşitli etkinlikler yapılıyor.Halkımıza her zaman açık olmalı ”diye konuştu.

ASLANTAŞ SUYU İSKENDERUN’A VERİLMELİ

Aslantaş barajından arıtmaya kadar gelen su hakkında bilgiler veren Başkan Seyfi Dingil,”Bu su içilmez. Bu su kirli dedi büyükşehir. Biz Sayın Lütfü Savaş’tan bu su vanasını açmasını bekliyoruz. İskenderun haklıda bu suyu bekliyoruz. Millet damacana almaktan bıktı. Her şey hazır. Bu suyu bir an önce İskenderun halkına vermesini bekliyoruz büyükşehirin” şeklinde konuştu.

BATTI ÇIKTI PROJESİ TAM BİR MUAMMA

İskenderun’a büyükşehir belediyesi tarafından yapılmakta olan battı çıktı projesinin halen bitirilemediğini belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bize anlatılan proje bu değildi. Trafik sıkışıklığı devam ediyor. Proje değişti. Tam bir randıman alınır mı? Trafik rahatlayacak mı? Bu sorular hala muamma. İnşallah iyi olur diyoruz. Bekliyoruz” dedi.

KARAYOLLARI İHALESİ YAPILDI

İskenderun halkının merakla beklediği karayolları projesinin ihalesinin geçtiğimiz günlerde yapıldığını belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bölgenin en güzel kent parkını yapıyoruz. Yapımı bir ay içerisinde başlıyor. İçerisinde betonarme yok. Botanik bir bahçe, yürüyüş yolları, süs havuzu, çiçeklendirme, ağaçlandırma amfi tiyatrosu ile muhteşem bir park olacak. Halkımız burada dinlenecek. Ağaçlar tescillendi. Kent rahat bir nefes alacak.100 gün içerisinde bitireceğiz ” dedi.

ESKİ ASFALT ŞANTİYESİ YENİLENİYOR

Modern Evlerin üst kısmında bulunan Asfalt şantiyesinin kullanıma açacaklarını belirten Başkan Seyfi Dingil,”Oradaki ekipmanlar araçlar yenileniyor. Orayı tam kapasite çalıştıracağız. Bir ihale yapıyorsun. Bir sokak kala asfalt bitiyor. Orası beklemede kalıyor. Elektrik için yollar kazılıyor, su için yollar kazılıyor. İhale yapmışsın. Asfalt bitmiş orada öyle kalıyor. Şimdi yılın her günü asfalt olacak. Bu sorunu da ortadan kaldırmış oluyoruz.”diye konuştu.

ZİRAAT BAHÇESİ PARK OLACAK

Ziraat bahçesinin yerinin kent parkı olacağını belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bu konuda daha önce eski bakanlığı tarafından hastane olarak düşünülmüştü. Arazinin Bakanlığa devri yapılmıştı. Orası da İskenderun halkının malı olacak. Yeni hastane TOKİ civarına kaydırılıyor. Vatandaşlarımız burada piknik yapabilecek. Çok amaçlı bir park yapacağız. Burayı da kent parkı yapmak için çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ELİNDE BİLGİ BELGE OLAN YARGIYA GİTSİN

İskenderun’un gelişmesini kalkınmasını istemeyen kişilerin bir takım kimselerin dedikodu ürettiğini belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Bizler eleştiriye açığız. Ama hakarete iftiraya karşıyız.’Onu aldı bunu sattı’,Yok gitti yok kaldı’ .Soğukoluk’ta ev almışım, Kaynanamın sandık sandık altını varmış, oğlu şunu yapmış, gibi sosyal medyadan iftira atan ve yazan kişiler hakkında dava açtık. Bunların hepsi dedikodu. Bizim her şeyimiz şeffaf. Aleyhime açılmış dava yok. Benim açtığım davalar var. Müfettişler geldi. Teşekkür etti gittiler. Çamur at izi kalsın anlayışı kimseye bir şey kazandırmaz. Elinde bir şey olan mahkemeye gitsin. Hepsi iftira dedikodu.” şeklinde konuştu.

BİRÇOK PROJE DEVAM EDİYOR

Belediye olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bazı projelerimizde devam ediyor. Spor tesisleri yapımı devam ediyor. Taziye evleri yaptık yapmaya devam ediyoruz. Sosyal anlamda birçok proje devam ediyor. Bunların tek tek söylemek istemiyorum. Yeni parklar, yeni kapalı semt pazarları, asfalt yol kaldırım. Feyezan kanalı projesinin 1.etabı bitti 2.etap başlıyor. Bu memleket bizim. Hükümetimizle, milletvekilimizle uyum içerisindeyiz.”diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kentsel Dönüşüm projesinin devam ettiğini belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bu konuda epey bir yol almıştık. Bir vatandaşımız dava açtı. Mahkeme 2 yıl sürdü. Şimdi yeniden başlıyoruz. Bu konu çok önemli. Şimdi yeni bir komisyon kurduk. Muhtarlar ile vatandaşlar ile görüşüyor. En kısa sürede projeye yeniden başlayacağız” dedi.

İSKENDERUN SPORA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Belediye olarak spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Seyfi Dingil,”Bilindiği üzere takım amatör ligdeydi. Şampiyon olduk. Şimdi BAL ligindeyiz. Stad yenileniyor. Takıma herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor. Kentin takımına sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TEKRAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAYIM

Önümüzde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçiminde tekrar aday olacak mısınız? Şeklinde ki bir soruya cevap veren Başkan Seyfi Dingil,”Kısmet olursa aday olacağız. Bu kısmet nasip işi. Projelerimizi devam ettireceğiz. Tekrar belediye başkanlığına adayım” dedi.

Basın toplantısı daha karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER