Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"İSTANBUL'DA HATAY GÜNLERİNDEN ÇEKİLDİK"

“İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİNDEN ÇEKİLDİK”

Hatay ayakkabı, künefe ve Sen Piyer kilisesinden ibaret değildir.
Toksoy 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Hatay Günlerine katılmama kararı aldıklarını belirtti.
Milli Mücadele’de İlk Kurşun’un atılışının 100. yıl kutlamalarının tanıtım ve organizasyonu toplantısında bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinin altın sayfalarından biri olan, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinin mihenk taşı, Milli Mücadelenin başlangıcı 19 Aralık 1918 tarihi Genel Kurmay Başkanlığımızın arşivleriyle ve belgeleriyle tescillenmiş, bir çok tarih araştırmacısının basılı eserlerinde yerini almış, ders kitaplarında okutulmaya başlamış iken Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından organize edilen İstanbul’daki Hatay Günlerinde görmezden gelinmesi tarafımızdan kabul edilemez. Bizleri yok sayan bir anlayış ve organizasyonun içinde yer almamız mümkün değildir. Bu nedenle İstanbul’da Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından organize edilen Hatay Günlerine Dörtyol Belediyesi olarak katılmıyoruz.” dedi.
Hatay’ın tüm renkleriyle bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çizen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Hatay ayakkabı, künefe ve Sen Piyer kilisesinden ibaret değildir. Tüm ana temalarını ayakkabı imalatı, künefenin uzunluğu ve Sen Piyer Kilisesine bağlayan bir anlayışın Hatay’ı tanıttığını iddia etmesi anlaşılır değildir. İlk temaslarımızda 150 m2 lik büyüklükte bir stant açacağımızı ifade etmiştik. Ama görüyoruz ki bu anlayış Hatay’ı değil sadece Antakya’yı tanıtma amacı güden bir anlayış sergilemekte. Bizler şirin ve kadim Antakyamızın her türlü motifinden büyük bir zevk ve mutluluk duyamaktayım, ama aynı şekilde Yayladağımızın lokumundan, Hassamızın narından, Kırıkhanımızın kavunundan da aynı lezzeti, Habib-i Neccardan aldığımız kadar, Beyazıdı Bestami Hazretlerinden, Hızır Aleyhiselam’dan ve Karabıyık Dede’den de aynı feyzi alıyoruz. Bunlar bir bütün olarak anıldığı zaman Hatay’dır. Değilse bir parça ile bir bütünü izah etmek ancak kör bir bakış açısı yaratmaktır.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER