Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE Öğretim üyesinin kitabı İngilizce Yayınlandı

İSTE Öğretim üyesinin kitabı İngilizce Yayınlandı


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bozkurt’un uzmanlık alanıyla ilgili olarak editörlüğünü yaptığı ve “Kriyoprezervasyon biyoteknolojisinin, biyomedikal ve biyolojik bilimlerde kullanım alanlarını” konu alan kitabı İngiliz yayıncı tarafından okuyucularına sunuldu.

İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bozkurt’un “Cryopreservation Biotechnology in Biomedical and Biological Sciences” isimli kitabı, İngiliz yayınevi IntechOpen tarafından İngilizce olarak yayınladı.

Prof.Dr. Bozkurt, Amerika, Brezilya, Çekya, Hırvatistan, Hindistan, Kolombiya, İsveç’ten her birisi konusunda uzman olan araştırmacıların Söz konusu kitaba, katkı sağladığını belirtti. Bozkurt,kitap ile ilgili şu bilgileri verdi ” Kriyoprezervasyon biyoteknolojisinin ultra-düşük sıcaklık değerlerinin hücre, doku, organ ve hatta organizmaların biyolojik mekanizmalarını devam ettirerek canlılıklarını koruyacak şekilde dondurulması esasına dayandığı ve bu biyoteknolojinin insan sağlığını tehdit eden hastalıkların tedavisinde, gametlerin ve DNA’nın korunmasında ve hatta biyoçeşitliliğin sağlanmasında önemli roller üstlenebileceği çalışmaları yer almıştır. Bu biyoteknolojinin tıp, veterinerlik ve tarım gibi pek çok alanda uygulama imkanı olduğunu belirtmek istiyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER