Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİSTE Türkiye'nin Enerji Çözümleri Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak!

İSTE Türkiye’nin Enerji Çözümleri Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak!

Kurulduğu günden bu yanaTeknoversite vizyonukapsamında enerji alanındaki bilimsel ve teknolojik araştırmaları önceliklendiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 22-23 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleştireceği Çalıştay ileenerji konusunun, “bölge özelinden ülke geneline”, mevcut durumu ve geleceğini mercek altına almaya hazırlanıyor.

Çalıştay, 22 ve 23 Şubat 2019 tarihlerinde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümlerinin işbirliği ve Hidrojen Teknolojileri Derneği’nin (http://hidrojenteknolojileri.org/) katkılarıyla düzenleniyor.

Etkinliğin konu, kapsam ve katılımcıları hakkında kısa bir açıklama yapan Çalıştay Yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi M. Kaan Baltacıoğlu; “Ülkemizin 2053 vizyonuna uygun şekilde, sürdürülebilir kalkınmasını temin etmek için en önemli meselelerden biri de enerji bağımlılığını mümkün olduğunca azaltmaktır. Bu kapsamda; kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyulan enerji çözümleri için bir yol haritasının oluşturulması gerekmektedir. 22 Şubat Cuma günü üst düzey bürokratlar, dünyada adından söz ettirmeyi başarmış Türk akademisyenler, bölgemizin ve ülkemizin saygın sanayicileri ile bir araya gelerek,önümüzdeki süreçte İskenderun özelinde Hatay’da ihtiyaç duyulan yatırım ve düzenlemeleri de kapsayan Türkiye’nin Enerji Çözümleri Çalıştayı’nı gerçekleştireceğiz” dedi.

22 Şubat 2019 tarihindeki açılış konuşmaları ve oturumlarla başlayacak olan Çalıştay, 23 Şubat 2019 Cumartesi günü, moderatörlüğünü Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Midilli’nin yapacağı ve İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin de katılacağı;“Türkiye’nin Enerji ve Endüstriyel Kalkınmasında İskenderun’un Rolü” başlıklı Panel ile devam edecek. Panelistler,İskenderun ve Hatay’ın enerji konusundaki mevcut durumunu, potansiyelini ve gelecekprojeksiyonunutartışacak. Panelin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

İSTE Merkez Kampüsü’nde düzenlenecek Çalıştay oturumlarına ve Panele katılım ücretsiz olup konuya ilgi duyan ve etkinliğe dinleyici olarak katılım sağlamak İSTE’yenlerin, https://goo.gl/forms/xAyBciwQGh230yqA3adresinde bulunan “Katılım Talep Formu” ‘nu doldurmaları gerekiyor.

Detaylı program için:http://www.iste.edu.tr/haber-merkezi/2019/01/28/798

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER