Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaPolitikaİstediklerini Aldılar

İstediklerini Aldılar

       İnşaat müteahhitlerinin “Tasfiye” krizi mağduriyeti tepkisi ses getirdi. Hükümet’in yeni düzenlemesiyle, inşaat müteahhitleri rahatladı.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “İnşaatçı kardeşlerimiz istediklerini aldı” dedi.
Antakya’daki inşaat müteahhitlerinin, tasfiye süreci ile oluşan mağduriyetlerine gösterdikleri tepki ses getirdi. ATSO ve İNDER ortak açıklamasında, inşaat müteahhitlerinin sıkıntıları ve mağduriyetleri kamuoyuna aktarılmış, ayrıca durumdan siyasiler de bilgilendirilmişti. Gelinen süreçte, hükümetin mağduriyeti gideren düzenlemeler yaptığı kaydedildi.
ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, 2018 yılının Ağustos ayında başlayan piyasalardaki fiyat dengesizliği ve özellikle inşaat malzemelerindeki fiyat artışlarından, kamu ile inşaat işi yapan firmaların oldukça olumsuz etkilendiklerini hatırlatarak, bu kapsamda ATSO olarak, İNDER (İnşaatçılar Derneği) ile işbirliğine girerek kamuoyuna bilgilendirme çalışması yaptıklarını hatırlattı.
Çinçin, şöyle devam etti:
“Tüm ülkede bu konuyu ilk kez gündeme taşıyarak, meslek komitelerimiz ve basın mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantının öncesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, Ticaret Bakanlığı’na, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a ve sonrasında ise tüm Hatay Milletvekillerine Odamızca yazılar yazılmış, konunun çözümünün önemli olduğu tarafımızca bildirilmiştir. Antakya Ticaret ve Sanayi Odamızın bu girişimi, Devletimiz organları tarafından değerlendirilmiş ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlemeye gidilmiştir. Bu konuda Odamızın hızlı ve yerinde girişimleri olumlu sonuçlanmış ve firmalarımız rahat bir nefes almıştır. Konunun çözümünde emeği geçen komitelerimize, İNDER Yönetim Kurulu’na ve Odamız çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER