Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelJandarma’dan 180. Yıl Ziyareti

Jandarma’dan 180. Yıl Ziyareti

Jandarma Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Doğan “ 180. Kuruluş yıl dönümüzü kutlarım. Devletin yeniden yapılandığı birtakım reformların yapıldığı bir dönemde Jandarma teşkilatının da kurulmuş olması önemli. 180 yıl çok ciddi bir tecrübe demek, 180 yıllık Jandarma Teşkilatı bu topraklarda devletini, milletini huzur içinde yaşatmak için her türlü tedbiri alan, yaz kış demeden fedakârca çalışan bir teşkilatımızdır. Ben bütün teşkilat mensuplarını tebrik ediyorum. Aileleriyle, sevdikleriyle birlikte nice yıllar diliyorum.

Jandarma Teşkilatı asayiş göreviyle birlikte terörle mücadelede de önemli görevler ifa etmiş, bu uğurda çok da şehit vermiştir. Tecrübe anlamında diğer ülkelerle kıyaslandığında Jandarma Teşkilatımızın 180 yıllık birikimi ve elde ettiği başarılar gerçekten takdire şayandır.” dedi

Vali Doğan, hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, her şart altında zor bir görevi ifa eden tüm Jandarma Teşkilatımızın bir kez daha 180. kuruluş yıl dönümünü kutladığını ifade ederek, görevi başında şehit olan teşkilat mensuplarına Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dilediğinde bulundu.”

İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel ise Jandarma teşkilatının, ilk düzenli ordunun kuruluşundan itibaren Türk Ordusunun bir parçası olarak, Osmanlı’dan bu yana ise sadece isim değişiklikleriyle devam eden ve güvenlik konusunda daima başrolü üstlenen bir Teşkilat olduğunu belirtti.

Kırgel son olarak “Jandarma Teşkilatı olarak, kırsal alanda ve şehir merkezlerinde polisle birlikte ortak hareket etmiş bundan sonra da halkımızın can ve mal güvenliği için, Devletimizin huzuru için canla başla, mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyerek Vali Doğan’a kabulünden dolayı Teşkilatı, görev arkadaşları ve şahsı adına teşekkür ettiklerini dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER