Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKARDEŞLİK HUKUKUNU DEVREYE SOKMALIYIZ

KARDEŞLİK HUKUKUNU DEVREYE SOKMALIYIZ

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Kiraların Dolar Üzerinden Yapılmasına Karşı Açıklama Yaptı

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ilçemizde gelenek hale gelmiş olan dükkan ve işyerlerinin dolarla kiralamasının yarattığı sıkıntıların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti. Nehir, kiracı esnafın kendisini ziyaret ederek kiraların dolar üzerinden yapılması nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getirmesi üzerine bir açıklama yaparak her iki tarafın kardeşlik hukuku içinde sorunları çözmesi gerektiğini ifade etti.

Ülkemizin yanlış politikalar yüzünden en yakın müttefikleri tarafından ekonomik ablukaya alınmak istediğini dile getiren Nehir, yıllardır üretimin değil tüketimin teşvik edildiğini bu nedenle yakın zamana kadar tarım ülkesi olan memleketimizin saman ithal hale getirildiğini vurguladı. Sanayinin montaj bölümünü aşamadığını dile getiren Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, böylesine plansız ve üretici aleyhinde bir politikanın sürdürülebilir olmadığını son patlak veren ekonomik krizde bir daha ortaya çıktığını vurguladı.

Türkiye’deki ekonomik krizden Samandağ Esnafının da payına düşeni aldığını dile getiren Nehir bu zor dönemin ancak karşılıklı anlayış ve fedakarlıkla atlatılabileceğini hatırlattı. Doların aşırı yükselmesinin kiracıyı zor duruma düşürdüğünü ifade eden Nehir, mülk sahiplerinin de anlayış göstererek bu zor süreci birlikte atlatmaya yardımcı olmaları gerektiği üzerinde durdu. Böylesine zor zamanlarda kardeşlik hukukunu devreye sokmanın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Nehir, nasıl ki kardeşler aile içinde zor durumdaki kardeşlerine yardım elini uzatıyorsa böyle bir zamanda tün Samandağ halkının aynı duygularla hareket etmesinin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Her iki tarafın orta noktada buluşup karşılıklı fedakarlıkta bulunmalarının uzun vadede kendilerinin yararına olacağını dile getiren Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, karşılıklı anlayış olmazsa herkesin zarara uğrayacağının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Son olarak halka bir çağrıda bulunan Nehir, aydın ve yardımsever olan Samandağ insanının bu zor süreçten çıkış yolunu dayanışma içinde atlatabileceğine inandığını dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER