Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKIZILAY DA İSTİFA

KIZILAY DA İSTİFA


Genel merkezin üye kayıtları yaparak şubeyi hiçe saymasını onur kırıcı olarak değerlendiren Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay 28 yıllık şube kurlu üyeliği, 14 yıl Başkanlık yaptığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, Genel Merkezin bilgileri dışında üye kayıtları yaparak kedi şubesi ve üyelerine güvenmediğini göstermesinin kabul edilir bir durum olmadığına dikkat çekti.

Günay, Kendisi ve üyelerinin 17 Şubat tarihinde yapılacak olan Genel Kurula katılmayacaklarını açıklayarak ”28 yıllık şube kurulu üyesi, son 14 yıllık şube başkanlığı görevimi tamamlamış olacağım. Bu süre zarfında çok sayıda değerli insanla çalışma onuruna kavuştum. Değerli bağışçılarımızın katkıları ile birçok ihtiyaç sahibine ulaştık. Tüm bu hizmetleri yaparken herkese eşit davranmaya, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya, bağışçılarımızın emanetini, Kızılay’ın kaynaklarını özenle korumaya gayret ettik. Bu hizmetleri yönetim kurulu üyelerimizle, çalışkan fedakâr çalışanlarımız ve Kızılay gönüllülerimiz ile başardık. İskenderun’da çok sayıda Kızılaycı yetiştirdik. Bu Kızılaycılar bu genel kurulda yeni yöneticilerini seçecek ve insanlığa hizmet edecekti” diye konuştu.

Günay Başkanlıkta üç dönem kuralı getirdiklerini ve kendisinin bu genel kurulda aday olmayacağının da altını çizerek şöyle devam etti: “Tüzüğümüze göre benimde Genel Merkez Genel Kurulunda onay verdiğim üç dönem kuralı nedeni ile bu dönem sonunda görevi ehil ellere teslim etme niyetindeydim. Ancak Genel Merkezimiz Ülkede Genel Kurullarımıza müdahil olarak tüzüğümüzün istisnai durumlar için söz konusu olan maddesini kullanıp üye yüklemesi yapmıştır. Bu iyi niyetli bir davranış değildir. Kendi şubesinin ve üyelerinin tasarrufuna güvenemeyen bir Genel Merkezin davranışı saygın değildir. Her türlü üyelik yolu açıkken, Ankara’da yapılan bir operasyonla üye olan üyelerinde bu davranışları samimi ve ahlaki değildir. Bunun yanısıra bu yolu tercih eden insanların iyi niyetleri sorguya muhtaçtır…”

ONUR KIRICI BİR DAVRANIŞ

Genel Merkezin dışarıda üye kaydı müdahalesini onur kırıcı bir davranış olarak niteleyen Günay, “Bu davranışı şube üyelerim ve Kızılay’a gönül veren İskenderunlular olarak meşru hak olarak görmüyorum. Genel Merkezimizin bu tutumu nedeniyle Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden çekiliyorum. Benimle birlikte görev yapan şube yönetim kurulumuzda aynı saygın iradeyi gösteriyorlar. Bu nedenle 17 Şubat 2019 tarihinde yapılacak gayri meşru Genel Kurula katılmıyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER