Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKOZANIN İPEĞE HEYECANLI YOLCULUĞU SAMANDAĞ’DA DEVAM EDİYOR

KOZANIN İPEĞE HEYECANLI YOLCULUĞU SAMANDAĞ’DA DEVAM EDİYOR


Samandağ Belediyesi Ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliğiyle yapılan Kadın İstihdamına yönelik bir proje daha destek almaya hak kazandı. Samandağ İlçesinin aydınlık geleceğine katkı sunan projeler Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde birer birere hayata geçiyor. Mağaracık ve Yaylıca İpek köylerinde başlayan çalışmaların devamı niteliğinde olan bu projenin Samandağ İlçesinde kaybolmaya yüz tutan bir geleneğin canlandırılması,Samandağın giderek ipeğin merkezi olması yolunda bir katkı sunması hedefleniyor.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (Doğaka) Sodes (sosyal destek programı kapsamında ) Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma derneği tarafından sunulan “kozanın ipeğe heyecanlı yolculuğu ) adlı proje hibe almaya hak kazandı.
Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada:”İpek, İpekböceğinin ürettiği yumuşak, parlak bir liftir. İnsanlar bu liften iplik yapar ve kumaş dokurlar. İpek çok sağlamdır, boyanınca da çok gösterişli olur. Türkiye’de yardımcı bir tarımsal faaliyet olarak yapılan, aile fertlerinin emeklerinin değerlendirilmesinde ve kırsal alanda gizli işsizliğin önlenmesinde önemli olan, ancak son yıllarda üretimde düşüş yaşayan ipek böceği yetiştiriciliği, yaklaşık 1500 yıldan beri yapılmaktadır. Proje ile oluşturulacak atölyede; dokuma tezgahları ve dikiş makineleri marifeti ile; şal, kumaş ve çarşaf dokunabilecek ve pamuklu dokuma yapılabilecektir. İyi bir pazarı ve kar marjı bulunan bu ürünlerin satışı ile, dezavantajlı ve işsiz kadınlarımıza gelir imkanı yaratılacaktır. Projemiz kapsamında, Samandağ ilçemizin sembollerinden olan ipekböcekçiliğinin geliştirilmesi, genç ve yetişkin işsiz 60 kadınımıza “İpek Kozası El Ürünleri” isimli Hayat Boyu Öğrenme mesleki eğitiminin sağlanması, bünyemizde oluşturulacak bir ipekböcekçiliği merkezi ve kapsamında ipek dokuma tezgahları alınması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında 18-29 yaş arası 20, ve 29-65 yaş arası 40 olmak üzere toplam 60 işsiz kadınımız, 2’şer aydan 3 grup ve toplam 6 ay sürecek meslek eğitimlerine katılacak ve eğitim sonunda sertifikalandırılacaklardır. Eğitimler, projenin 3. Ayında başlayacaktır. Proje Faaliyetleri ilk olarak ekibin kurulmasıyla başlayacak, sonrasında proje açılış toplantısı yapılacaktır. Tüm tanıtım materyalleri, görünürlük kuralları çerçevesinde olacaktır. Tanıtım faaliyetleri sonrasında, Uygun bir alanda bir İpekböceği Evi oluşturulacak, eğitime hazır hale getirilerek hedef grup için kayıtlar alınacaktır. Projenin 8.ayındaki kapanış toplantısında, kursiyerlere sertifikaları verilecektir. “ifadelerine yer verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER