Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Krizi yaratanlar bedelini ödeyecek, halkımız değil."

“Krizi yaratanlar bedelini ödeyecek, halkımız değil.”


İskenderun Yaşam Platformu adına basın açıklaması yapan Sosyal Haklar Derneği Başkanı Av. Bülent Akbay, ekonomik krizin en derin hissedildiği bir ilçede yaşadıklarını belirterek bu krizi yaratanların bedelini ödeyeceğini söyledi.

Ulucami Caddesinde bulunan Sağlık Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına İskenderun Yaşam Platformu üyesi STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kalabalık topluluğun hazır bulunduğu toplantıda Platform adına basın açıklaması yapan Sosyal Haklar Derneği Başkanı Av. Bülent Akbay ekonomiyi ve bu ülkeyi yönetenlerin her şeyin yolunda gittiği mesajları verdiğine dikkat çekerek “Bizler ekonomik krizin en derin hisseden ülke halkı olarak, bu krizin hayatımızı mahvettiğini, cehenneme çevirdiğini biliyoruz. Artık yalanlarınıza karnımız tok” dedi.

Ekonomideki krizin derinleşen boyutlarını ve gerçekleri halka anlatarak, hepsinden önemlisi, buna karşı onurlu direnişler örgütleyerek, gerçekleri yönetenlerin yüzüne haykıran Av. Akbay “Krizi yaratanlar bedelini ödeyecek, halkımız değil. Ekonomik krizin yarattığı sıkıntıları en çok yaşayan ilçelerden biriyiz. İskenderun’da fabrikalar kapatılırken yada üretime ara verilirken, bu fabrikalarda çalışan işçilerin ailelerini hiç kimse dikkate almıyor. Bu insanlar günden güne açlığa yoksulluğa, imkansızlığa sürükleniyor. Holding patronları batırdıkları kredilerle lüks bir şekilde yaşarken, krizin bedelini sadece ve sadece işçilere, emekçilere, esnafa yansıtmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

İskenderun’da her gün esnafın kepenk kapattığını da vurgulayan Av. Akbay “İşsizlik günden güne artıyor, işsizliğin yarattığı toplumsal sorunlar ve kriminal suçlar giderek artıyor. Cezaevleri tıka basa dolmuş durumda. Ülkemizde, İskenderun’da yoksullar çocuklarına harçlık verme konusunda imkansızlıklar yaşıyor. Bu sebeple ne olursa olsun, ayakta kalabilmek, yaşayabilmek için mutlak suretle birlik olmak, gerçekleri toplumun tüm kesimlerine yaymak ve bu konuda örgütlenmek durumundayız. Bu örgütlenmenin ilk adımlarından biri olan İskenderun Yaşam Platformu üyeleri olarak bir araya geldik. Bu konuda çok olduğumuzu, giderek çoğalacağımızı, daha çok olacağımızı, birliğimizle dayanışmamızla ve cesaretimizle kendi hayatlarımıza sahip çıkacağımızı ilan ediyorum” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER