Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMECLİS’TEN NOTLAR

MECLİS’TEN NOTLAR

Belediye Meclisi hafta başında toplandı.

Pazartesi günkü gazetemizde Meclis’in toplanacağını ‘’Gündem Çeşitli Girişimlerin Habercisi’’ başlığı ile vermiştik.

Evet İskenderun Belediyesi çeşitli girişimler planlıyordu. Bu süreç dışarıdan bile tahmin edilebiliyordu.

Bu meclis işin planlamadan çıkıp icraata dönüşeceğini göstermesi bakımından önemliydi.

İskenderun’un geleceğini önemli ölçüde etkileyecek ve Fatih başkan ve kadrosunun önünü açacak bu girişimler nelerdi?

  1. İmar Limited Şirketi’nin ana sözleşmesi ve ismi değişti. Çalışma alanları arasına yeni veri eklendi. Büyük olasılıkla tüm sosyal tesisler şirket bünyesine katılacak.
  2. ‘’Down Cafe’’ artık yok. Yerine ‘’2 Nolu Sosyal Tesis’’ var. Büyük olasılıkla bu tesisin fiyatları diğerlerine göre biraz ‘’tuzlu’’ olacak.
  3. Çeşitli kadrolar ihdas edildi. Artık ‘’Teftiş Kurulumuz’’ , ‘’Basın Halkla İlişkiler Müdürümüz’’ , ‘’ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz’’ var.

Bu girişimler belli ki üç aylık ‘’ SESSİZ VE İÇE KAPANIK ÇABALARIN ‘’ sonucu.

İskenderun Belediye Başkanı ve üst yönetimi bu üç ay içinde belediyenin fotoğrafını çekmiş, eksiklikleri görmüş, çözümleri üretmiş ve o çözümleri en büyük karar organı meclisten geçirmiş.

Bir girişim daha var.

İptal edilen 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını ‘’ HUKUKA UYGUN’’ HALE GETİRİP SÜRECİ ‘’ÇABUKLAŞTIRMAK.’’

Geçen mecliste hatta belki de meclisten sonra konu ile ilgili bir mütabakat sağlandığı söyleniyor. CHP ve AK Parti gruplarından ilgili kişiler ile belediye teknogratları ve Belediye Başkan Yardımcısı M. Ali Dokuzoğlu toplanıp çalışmışlar. İddia CHP adına katılan meclis üyesinin ‘’OKEY’’ dediği…

Ancak mecliste konu görüşülürken CHP meclis üyesi ‘’ BEN MUTABAKATA VARDIM AMA PARTİDE HUKUKÇULAR İNCELEDİ, BİZ DE VAAZCAYDIK.’’ dedi.

Ne oldu? Nasıl oldu? CHP grubu ‘’KARAKOLDA DOĞRU SÖYLEDİ, MAHKEMEDE CAYDI.’’ bilinmiyor.

Bir girişimle Yazıcı, Assan Fabrikaları ile ilgili çevre bakanlığının 1/5000’lik imar planı ile ilgili belediyenin görüşünün sorulması idi. Komisyonda görüşülecek.

YİNE BİR BAŞKA GİRİŞİM.

Tosçelik ve Atakaş liselerinin bulunduğu alanda Milli Eğitim’in talebi ile 10 metrelik yolun kaldırılması ile Tosyalı Holding’in yaptıracağı iki yeni okulun ‘’daha derli toplu’’ yapılabilmesi için plan değişikliği idi.

Dikkat ettiyseniz, her türlü girişim var. Halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak girişimler olduğu gibi, iş dünyası, sermayenin ‘’ÖNÜNÜ AÇACAK’’ girişimler de var.

İzleyelim bakalım, bu girişimlerin dengesi nasıl olacak?

Gelelim meclisin performansına.

Öncelikle daha önce izlediğim iki meclise göre Fatih başkan bu kez daha ‘’KONTROLSÜZ VE BİRAZCIKDA AGRESİF’’ti.

CHP meclis üyelerine hitabını sık sık sözlerine girmesini alaycı tavrını yadırgadığımı söylemeliyim.

Ha birde Meclis çoğunluğuna güvenerek sık sık “OYLAMAYA GECELİM “tehdidde bulunması da kanımca doğru değildi.

Hoş CHP grubu ‘’EVLERE ŞENLİK’’ haldeydi. Ne uyum ne düzen vardı.

CHP grubunun Madımak’ta diri diri yakılan 37 aydını anması anlamlıydı elbette. Ancak yakın zamanda şehit verdiğimiz kentimizin bir fidanını unutması, o gün Hakkâri’de PKK terör örgütü tarafından şehit edilen teğmenimizi ’’ES GEÇMESİ’’ affedilir bir şey değil.

Ali Mutlu gibi tecrübeli bir siyasetçinin yaptığı bu hata kabul edilebilir değil. Neyse, dostça bir uyarıydı bu.

Biz konumuza dönelim.

CHP grubunun daha uyumlu ve derli toplu davranması gerekir. Bu da elbette ilçe başkanı ve yönetimin görevi ama… Biz ikinci dostça uyarıyı yapalım ve konuyu kapatalım.

Ama Fatih başkan hatalı ,eksik ve hatta yanlış davranışlar konusunda alaycı, söz kesen bir başkan profili yerine, daha babacan bir profil çizmesi daha doğru olurdu.

Dostça bir tavsiyeyi de Fatih başkana yapalım.

Artık holdinginizin toplantısında personelinize hitap etmiyorsunuz. Artık karşınızda halkın oyuyla o koltuklarda oturan seçilmişler var.

Bir gözlem daha…

AK Parti grubu-belediye yönetimi uyumsuzluğu göze çarpıyor. Bir madde görüşülürken AK Parti sözcüsünün idarenin gönderdiği bir teklife yönelik değişiklik önergesi vermesi dikkatimi çekti. Bu da AK Parti grubunun meclis öncesi yeteri kadar bilgilendirilmediğini gösteriyor.

İlk günlerde bu tür ‘’ACEMİLİKLER’’in olması gayet doğal. Süreç içinde bunların giderileceğine inanmak istiyorum. Belediye yönetimi her şeye rağmen doğru başlamış ve kafalarındaki planlamaları gün be gün hayata geçirmek üzere adımlar atmaya başlamıştır. Önemli olan budur.

Benim eleştirilerim daha çok üslup ve şekil şartlara yönelik uyarılardır.

UMARIM DİKKATE ALIRLAR.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER