Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMemur senin Attığı imzaların bedelini memur ve emekli ödememeli

Memur senin Attığı imzaların bedelini memur ve emekli ödememeli

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, Kamu-Sen ar-ge merkezinin yapmış olduğu araştırma sonuçlarını değerlendirdi.
Şahin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ocak 2019 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırını 3.088,65 TL olarak hesaplandığını söyledi.
Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin ise 6.370,32 Lira olarak belirlendiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: “Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre %2,01 oranında azaldığını göstermektedir. Çalışan tek kişinin açlık sınırı da bir önceki aya göre %1,78 oranında düşmüş ve 2.390,73 Lira olarak hesaplanmıştır. Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2019 yılı Ocak ayında 2.409,60 Lira olarak tahmin edilmiştir. Ortalama memur maaşının 3.786 TL olduğu bir dönemde 4 kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcaması ise 6.370 TL’dir. Dolayısıyla ortalama maaş alan memurun geçimini sağlaması için 2584 TL’ye daha ihtiyacı cardır. Gün geçtikçe açılan bu farkın bir an önce kapatılması zaruri hale gelmiştir. Hayat pahalılığının giderek arttığı bu dönemde dar ve sabit gelirli kesimin yaşadıkları ekonomik sıkıntıların sona ermesi için gerek hazine ve maliye bakanlığının gerekse diğer hükümet yetkililerinin tedbir alması ve ivedi şekilde adımlar atması gerekmektedir.
Sonuç olarak hükümetle yapılan toplu sözleşmede imzası bulunan Memur-Sen Konfederasyonunun yaşanılan bu gelişmelere sessiz kalması düşündürücü olup, yanlış imzaların bedelini memur ve emekliler ödememelidir. Türkiye Kamu-Sen kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olarak her daim çalışanların ve emeklilerin hizmetindedir. Daha fazla maddi kayıplar yaşamadan kamu çalışanlarının yetkiyi ehline verme zamanı gelmiştir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER