Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelMillet ittifakı İsraili kınadı

Millet ittifakı İsraili kınadı


CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Parti ilçe başkanları ve yöneticileri vatandaşlarla birlikte Cuma namazı sonrasında boyacılar parkında bir araya gelerek İsrail’e karşı ortak basın açıklaması yaptı.

CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partililer, İskenderun Boyacılar Parkı’nda bir araya gelerek, Kudüs’ün başkent yapılmasına tepki gösterirken Gazze’ye uygulanan vahşeti kınadı.

Millet ittifakı adı altında bir araya gelen siyasi parti başkanlarından ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptığı konuşmasında; “Hepimiz Filistinde katliama uğrayan kardeşlerimiz için yaptığımız bu toplantıya hoş geldiniz.İsmet İnönü bir lafında der ki bir memlekette namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır. Namuslular kim bu davada burada bulunanlardır namuslular. Namussuzlar kim Siyonist İsrail casuslarını vizesiz alıp gariban Filistinlere vize uygulayanlardır. Emperyalist uşaklarıyla daha üç gün önce enerji anlaşması yapanladır “diye konuştu.

Demokrat parti İskenderun İlçe Başkanı Erol Sarı ise; “Mübarek aya girdiğimiz şu ayda Ortadoğu kan gölü, Kudüs Amerika’nın ataşeliğini taşıdığı ve israille ortak merkez ettikleri bir şehir haline getirilmiştir. Ramazanın ilk günün rastlayan bir önceki Suriye miraç bombalaması da tüm İslam aleminin yüreğini parçalamıştır. Dünyada meydana gelen şu hadiseler sadece Müslümanların değil dünyadaki sağduyulu herkesin vicdanını sızlatmaktadır “ dedi.

Daha sonra konuşan Saadet Partisi İskenderun ilçe Başkanı Hail İbrahim Çelik; “Kahrolsun İsrail ve Amerika burada bir amaç ve Kudüs için bir araya geldik. Onlar için ne yapsak az Filistin’e her gün bombalar düşüyor ve şehadet şerbeti içiyorlar. Bizimde aklımızın başına gelmese için mutlaka başımıza bombamı düşmesi mi lazım hükümet Filistin için miting yaparak tepki gösteriyor. Bu işlerin çözüm olmadığını herkes çok iyi biliyor artık Türkiye mutlaka yaptırım yapmalı “ açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER