Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelNEFES ALMAK İSTİYORUM İNİSİYATİFİ KAHVALTIDA  BULUŞTU.

NEFES ALMAK İSTİYORUM İNİSİYATİFİ KAHVALTIDA  BULUŞTU.

Samandağ’da yeşil alan ve temiz bir kent için birlikte mücadele eden “Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi “ bileşenleri kahvaltıda buluştular.

Kahvaltıda İnisiyatif sözcüsü Mustafa Yatkın, Nebil Şat ve Vatan Partisi ilçe sekreteri Fuat Terzi, CHP ilçe yöneticisi Can Yılmaz, Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, Ulusal Eğitimciler Derneği Başkanı Adem Beyaz, buluştular.

İnisiyatif geçmiş dönemdeki yeşil alan mücadelesi, kentin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi, mücadelesini değerlendirdiler.

Samandağ belediyesi eski vergi dairesi ve kasaplar çarşının yerine yeniden bina yapma konusunda halkın önerilerine karşı direnerek, ranta dönüşmesinde ısrarcı olunca Samandağ Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi mücadele yürütmüştü.

Kahvaltıda özellikle Samandağ’ın ciddi sorunları olduğunu, en başta ise rant ve yeşil alan meselesinin çözülmediği konuşuldu.

Samandağ Nefes Almak İstiyorum İnisiyatifi sözcüsü Mustafa Yatkın yemekteki konuşmasında “Biz kente karşı sorumlu olan insanlar, kentimizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Kentimizin sağlıklı olmasını, yeşil olmasını, yollarımızın yapılmasını ve insanlarımızın parklarda, rahat oturmasını, nefes almasını istiyoruz. Bunun için mücadele yürütüyoruz.

Samandağ’da eski vergi dairesi alanın yeşil alan olmasını isteyenler toplam Samandağ halkının taleplerini dile getiriyorlar. Samandağ Belediye Başkanın bu anlamda rant olsun iddiasındaki baskısını anlamıyoruz. Belediye başkanı bir tarafta, yeşil alan isteyen halk bir tarafta olmaz. Kenti yönetenler, kent halkına karşı sorumla davranmak zorunda olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz.

Biz İnisiyatif olarak, bundan sonrada kente karşı suç işleyenlere karşı mücadelemiz sürecektir. Bu kenti sağlıklı olarak çocuklarımıza bırakmak istiyoruz. Her rant kavgası ve girişimi bu kente zarar verecektir. Konut sorunu ile rant sorunu birbirine karıştırılmamalıdır.” Dedi.

Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, kendisinin bir oda başkanı olmasının ötesinde bu güzel kentin yaşanılır bir yer olması için mücadele ettiğini ve bundan sonrada mücadele edeceğini ifade etti.

Kamacı “Dünyanın en güzel sahiline sahibiz, her kir ve pislik içindedir. Dünyanın en güzel topraklarına sahibiz, üretim alanında üreticiler üretmekte ama ürettiklerini  pazarlamakta zorluk çekiyorlar. Yine dünyanın en iyi ipek üretiyoruz, insanlarımız dersen barışsever, ülkesini düşünen insanlardır. Böyle bir ilçede yaşamak bizim için onurdur. Böyle bir ilçeyi yaşanmaz hale getiren yöneticiler, bu kente yakışmıyor. Onun için biz ilçemize sahip çıkıyor ve çocuklarımıza güzel bir Samandağ bırakmak istiyoruz. Kimseye karşı kinimiz yok, kimseye karşı kavgamız yok, tek derdimiz güzel bir Samandağ arzusu içinde hareket ediyoruz” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER