Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun Haber‘OBEZİTE’ KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR!

‘OBEZİTE’ KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR!


İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, tüp mide ameliyatı olacaklara destek ve tüp mide ameliyatı olanlara motivasyon amacıyla düzenlediği toplantısında, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, obezitenin kanserle ilişkisi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Katılımcıları tek tek karşılayan ve katılımcılarla bir süre sohbet eden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, tüp mide ameliyatı hakkında bilgiler vererek, “En önemli sağlık sorunlarından biri olan obezite, kanser riskini de arttırıyor. Kilo veremeyen bireylerde en son çare olarak uygulamış olduğumuz ameliyat sayesinde obezitenin önüne geçerek, kanser için bir risk faktörünü ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.

“Obezite kanseri tetikliyor”

Diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıklarına yol açan obezitenin, son yıllarda yapılan araştırmalarla kansere de neden olabileceği ifade eden Doç. Dr. Sadık Muallaoğlu, “En önemli sağlık sorunlarından olan kanser, tüm dünyada giderek artıyor. Obez kadınlarda meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanseri; erkeklerde ise yemek borusu kanseri, böbrek kanseri, pankreas kanseri ve kolon kanseri daha sık görülüyor. Kanserden korunma açısından obeziteye hayır diyoruz” açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER