Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelObeziteye Karşı Pedal Çevirdiler…

Obeziteye Karşı Pedal Çevirdiler…


Arsuz Yönder Okulları, asrın hastalığı olarak değerlendirilen obeziteye dikkat çekmek için her yaştan insanın katıldığı ‘Sağlık için Pedal Çevir’ etkinliğini gerçekleştirdi.

Özel Arsuz Yönder Okulları Eğitim Lideri Selva Uslu’nun gözetiminde, Beden Eğitimi Yönderi Gizem Gündüz’ün hazırladığı ‘Sağlık için Pedal Çevir’ adlı proje için yaşları 7 ile 50 olan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bisikletini kapan vatandaşlar obeziteye dikkat çekmek için Atatürk Anıt olanına kadar pedal çevirdi.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte, minikler pedal çevirirken zorlandığı gözlenirken, bayanların da ilgisi dikkat çekti. Polis eskortunda Atatürk Anıt alanına gelen vatandaşlar, burada obeziteye vurgu yapan sloganların yazıldığı dövizleri de açmayı ihmal etmedi.

Etkinliğe ilişkin bilgiler veren projenin mimarı Özel Arsuz Yönder Okulları Yönderi Gizem Gündüz, asrın hastalığı obeziteye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için böyle bir projeye imza attıklarını kaydetti.

Beden Eğitimi Yönderi Gündüz, obezitenin yaşamı olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğunu ve her geçen gün toplumun arasında yayıldığını ifade ederek “Günümüzün hastalığı olan obezite için biz farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir proje gerçekleştirdik. Projemizin adını ‘Sağlık için pedal çevir’ olarak belirledik. Bütün Yönderlerimiz ve dışarıdan katılmak isteyenlerin de yer alarak başlattığımız ve İskenderun’da büyük ses getireceğine inandığımız projemizdir. Bütün yıl boyunca farklı projelerle aktivitelerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu.

Gündüz, etkinliğin ilk kez yapmalarına rağmen çok iyi bir katılım sağlandığını gördüklerini kaydederek “Bir sonraki projemizde daha fazla katılımın olacağına inanıyoruz. Bu yıl belirlediğimiz tema obezitedir. Bu projeyle bağlantılı olarak da bir gün önce okulumuzda diyetisyenin katılımıyla çağımızın hastalığına dikkat çekti. Sosyal projelerimizle Yönder Okulları’nın farklılığı ortaya koyacaktır” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER