Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelOda başkanlarına çocuk işçiliği eğitimi

Oda başkanlarına çocuk işçiliği eğitimi

UNICEF Türkiye´de çocuk işçiliğinin önlenmesi çalışmaları kapsamında, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) tarafından Hatay´da da HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı ile oda başkanları katılımıyla çocuk işçiliğine yönelik eğitim programı gerçekleştirildi.
İskenderun´dan oda başkanlarının katıldığı iki günlük farkındalık yaratma ve bilinç attırma eğitiminde çocuk işçiliği, çocuk işçiliğine ilişkin yasal düzenlemeler, çocuk işçiliğinin önlenmesi ve genç işçilerin korunması konusunda işverenlerin sorumlulukları, çocuk hakları ve iş ilkeleri, çocuk işçiliğinin izlenmesi başlıkları altında sunum yapıldı.
HESOB tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede de temellerini Ahilik Kültürünün ahlak anlayışı ve meslek kurallarından alan esnaf ve sanatkar teşkilatında en önemli temel ilişkinin usta – çırak ilişkisi olduğu ifade edilerek, “Usta çırağını yetiştirir ve çırak ustasını geçip, çırak yetiştirmeye başladığında usta olur.
Diğer en önemli ilişki de esnaf ve sanatkar ile müşterinin ilişkisidir. Burada da ürünün kalitesi, sağlıklı ve güvenilir olması gibi pek çok meslek kuralı esnaf ve sanatkar için Ahilik Kültüründen gelen bir gelenektir” denildi. Çocuk işçiliğinde esnaf ve sanatkarın işverenden öte usta öğretici olarak rolüne de dikkat çekilerek, yasal olmayan çocuk işçiliğinin önüne geçmekte mesleki eğitimin en önemli alternatif olduğu vurgulandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER