Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPayas'ta Çanakkale Yürüyüşü!

Payas’ta Çanakkale Yürüyüşü!


Payas’ta, halkın ve tüm okul öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımı ile ‘Çanakkale Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Payas’ta, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimizi Anma etkinlikleri kapsamında, halkın ve tüm okul öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımı ile ‘Çanakkale Yürüyüşü’ gerçekleştirildi. On bini aşkın Payaslı’nın katıldığı yürüyüşte şehrin her yanı kırmızı beyaza büründü, Türk Bayrağı ellerden düşmedi..
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın öncülüğünde, Kaymakam Dr. Polat Kara’nın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganlarıyla Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin önüne kadar sürdü, okunan şiir ve metinlerle son buldu.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, burada öğrencilerin ve öğretmenlerin istek ve dileklerini de dinleyerek kısa bir söyleşide bulundu.
Başkan Altan, “Tarih boyunca hiç bir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarında verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale. Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale. Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır. Çanakkale zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” diyerek, Payas halkına teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER