Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelPolisin, Çocuk ve Gençleri Koruma Projesi: POLİS GENCLERİ ÇANAKKALE' YE GÖTÜRDÜ

Polisin, Çocuk ve Gençleri Koruma Projesi: POLİS GENCLERİ ÇANAKKALE’ YE GÖTÜRDÜ

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, “Güvenli Hayat, Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençleri Koruma ve Sosyal Destek Programı (ÇOGEP)” kapsamında uygulamaya konulan “Gelecek Senin Elinde Projesi” çerçevesinde, ilimizden bir grup çocuk ve genç Çanakkale’ye götürüldü.

Çocuk ve gençlerin tarihi ve kültürel bilincini arttırmak, milli benlik şuuru aşılamak ve gençler arasında kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla, 12-16 Haziran tarihleri arasında Çanakkale ve İstanbul illerine sosyal ve kültürel amaçlı bir gezi düzenlendi.
Geziye, il merkezinde bulunan mahallelerden seçilen 40 öğrenci ve bunlara refakat etmek üzere Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nden 5 personel katıldı. Ulaşımın uçakla sağlandığı gezide, Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı tüm yerler, tabyalar, Çanakkale Şehitlik Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve Kabatepe Simülasyon Merkezi gezildi. Çanakkale ilinin gezilmesinden sonra İstanbul iline geçilerek, bir gün konaklamanın akabinde; İstanbul ilinin tüm tarihi yerlerini kapsayan Beyazıt Cami, Hipodrom Bölgesi, Sultanahmet Cami, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Eminönü bölgesi, Yeni Cami, Fetih 1453 Panaroma Müzesi, Miniatürk Eyüp Sultan Cami gibi yerler gezildi. Ayrıca ilk defa İstanbul’a giden bu gençlerimize muhteşem bir Boğaz Turu gerçekleştirildi.
Geziye katılan gençler, gezinin kendileri açısından çok verimli geçtiğini, okul sonrası moral depoladıkları bu geziyi düzenleyen Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne, destekleri için İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ’a, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Numan Şahaboğlu ve personeline teşekkürlerini ilettiler.
Hatay Emniyeti’nin, bu Proje ile çocuk ve gençleri suçtan uzak tutmak amacı güttüğü kaydedildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER