Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Sağdan aday transferi istemiyoruz!”

“Sağdan aday transferi istemiyoruz!”


CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun’a belediye başkan adayı belirlerken ön seçim ya da eğilim yoklaması istediklerini, sağdan aday transferi de istemediklerini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu Teşkilat Binasında İskenderun Belediye başkan aday adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Dr. Muhsine Korkmaz, Öztürk Çolak, Av. Nalan Akkülah, Bülent Bozdoğan ve İsmet Parlar’ı da yanına alarak açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Hatay milletvekilleri ile görüşerek belediye başkan adayı belirlemeyle ilgili aldıkları yönetim kurulu kararını ilettiklerini ifade eden Yusuf Mansuroğlu “İskenderun’da aday belirleme yönteminin olmazsa olmaz önseçim ya da geniş katılımlı bir eğilim yoklamasıyla saptanması kararı aldık” dedi.

Bu kararı hem il hem genel merkeze faksladıklarını ve bununla yetinmeyerek ardından da Ankara’ya gittiklerini aktaran Yusuf Mansuroğlu “Hatay milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz ile birlikte görüştük. Hazırladığımız dosyamızdan verdik. Birilerinin ifade ettiği gibi hiçbir aday adayı arkadaşımızı da bunun içine koymadık. Kesinlikle hiçbir adayımızı öne çıkartacak ibaremiz olmadı. İskenderun’un gerçekleri ortada, aday olan arkadaşlarımızın hangisi olursa olsun örgüt olarak, yönetim olarak sizlerle beraber dimdik arkasında duracağımızı ifade ettik. Ama bunun kesinlikle tüm arkadaşlarımıza eşit yarışma zemininin oluşturulması için bir ön seçim veya eğilim yoklaması yapılmasını ilettik” diye konuştu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na İskenderun hakkındaki görüşleri aktarıp, düşüncelerini alarak bir istişarede bulunduklarını da sözlerine ekleyen Mansuroğlu “Burada hizmet yaparken ayrım yapmayan kentin tüm katmanlarıyla, dinamikleriyle beraber bu kenti yönetecek bir belediye başkanına ihtiyacımız var. O işi yapacak arkadaşlarımız aday adaylarımız burada ben kendileri ile gurur duyuyorum. Göğsümü gere gere söylüyorum CHP’de bu işi yapacak aday adayları arkadaşlarımız aramızda. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın. Bu partinin sağdan transfer edilmiş, bu kenti birbirine kırdıracak, kaldırımları sokakları çetelere teslim edecek halkı ikiye bölecek ve bu anlamda kenti pankartlarla dolaşacak belediye başkan adayına ihtiyacı yok. Değerlerimiz burada” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER