Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel‘Sağlıklı Gelişim Günleri’Tosyalı Holding OSB tesislerinde düzenledi

‘Sağlıklı Gelişim Günleri’Tosyalı Holding OSB tesislerinde düzenledi

İskenderun Gelişim Hastanesi – Tosyalı Holding Eğitim İşbirliği ile sağlılıklı bir birey olmak ve sağlık konusunda bilinçlenmek amacı ile “Sağlıkta Gelişim Günleri” toplantısı düzenlendi.

Tosyalı Holding Osmaniye Organize sanayi Bölgesinde(OSB) Tesisleri’nde ilki gerçekleşen toplantıya; Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak ve Acil Servis Uzmanı Dr. Gürkan Alagöz konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Katılımcılara maket yardımı ile ‘Temel Yaşam Desteği Uygulamaları’ ile eğitim veren Uzm.Dr. Gürkan Alagöz, Temel Yaşam Desteği konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Alagöz Temel Yaşam Desteği ile kalbi durmuş kişiye herhangi bir cihaz kullanılmadan yapılan müdahaleler olduğunu ifade etti. Alagöz; “Burada ana amacımız; 112 Acil Servis aranmadan önce doğru ve bilinçli şekilde yapılan temel yaşam desteği ile ani kalp durması sonrası hayatta kalma oranının artmasına katkı sağlayabilmektir. Özellikle bilmenizi istiyoruz ki, temel yaşam desteği için zaman çok önemlidir ve doğru uygulama, hayat kurtarır ” şeklinde konuştu.

ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda Kanser Hastalıkları ve tedavi yaklaşımları konusunda bilgiler veren Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Saliha Ezgi Oymak Kanserim tüm dünyada ölümcül hastalıklar arasında ikinci sırada olduğunu erken tanının kanser hastalığındaki önemine değindi. Oymak 2014 yılından bu yana Gelişim Hastanesi radyasyon Onkolojisi ve tıbbi onkoloji hizmeti verildiğini yeni alınan cihazlar ile 400 yeni hastanın hastanın faydalandığını söyledi. Oymak; “Yıl içinde toplam 570 yeni tedavi, 8600 fraksiyon radyoterapi uygulaması gerçekleştirildi. Tecrübe ve teknolojinin bir arada bulunduğu ünitemizde radyoterapi uygulamalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz” dedi.

Kardio Vasküler Cerrahi (KVC) Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur ise,koroner kalp hastalıkları ve bypass sonrası yaşam hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Songur, dünyada her yıl kalp hastalığı nedeniyle ölen insanların gün geçtikçe arttığını, İnsanların yaşlandıkça ölüm risklerinin arttığına dikkat çekti. Sigara tüketimi , doğru beslenme , egsersiz eksikliği, obezite ile bu risklerin arttığını belirten Songur; “Gelişim Hastanesi bünyesinde 120’nin üzerinde sorunsuz ameliyat gerçekleştirdik. Bypass ameliyatları, da eskisi kadar riskli ameliyat değil. Artık hastalarımızı ameliyattan dört gün sonra taburcu edebiliyoruz. Hasta, ameliyattan bir ay sonra ise normal hayatına dönebiliyor” diye açıklamada bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER