Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSandık Güvenliği Çağrı Merkezi Oluşturdu

Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi Oluşturdu

Hatay Barosu, Pazar günkü seçim öncesi “Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi” oluşturdu. Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin güvenliğine yönelik Türkiye Barolar Birliği’nin yaptığı çalışma ve çağrısı ile kamuoyunda oluşan beklenti kapsamında, Anayasa’nın 67. Maddesi, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun hükümleri ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu hükümleri uyarınca, Hatay Barosu olarak, Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerini Hatay İl Merkezi ile tüm ilçelerimizde sıfatıyla takip edecekleri bilgisini verdi.
Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in açıklaması şöyle:
“Seçim ve sandık güvenliğinin devletin sorumluluğu ve güvencesi altında olduğu, ancak kamuoyunun Türkiye Barolar Birliği ve Barolardan siyasi parti ayrımı gözetmeksizin konuya ilgi gösterilmesini beklediği dikkate alınarak, seçimlerin yargı denetimi altında olduğu ve seçimin başlaması ile bitimine kadar yaşanacak süreç ve doğabilecek sorunların tamamının hukuki nitelikli olduğu da gözetilerek, seçim günü vatandaşlarımızın seçim ile ilgili hukuki sorunlarını cevaplamak ve öneriler getirerek yol göstermek üzere, ihtiyaç halinde ilgili sandığın bulunduğu yere giderek mahallinde seyyar ve vatandaşlarımızdan gelecek telefon çağrılarını yönlendirmek üzere sabit çalışma ekipleri kurulmasına ve Hatay Barosu merkezinde ‘Sandık Güvenliği Çağrı Merkezi’ oluşturulmasına karar verilmiştir.
Bu kapsamda, vatandaşlarımız, Baromuz Başkanlığı’na ait 0 326 215 18 77 ve 0 326 213 40 80 numaralı telefonları seçim başlangıcından bitimine kadar arayarak, oluşabilecek sorunlar konusunda bilgi alabileceklerdir.
Bu düşüncelerle, seçimlerin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yukarıda sıraladığımız sorunların çözümünün, tüm vatandaşlarımızın üstün yararına olacağını hatırlatıyoruz. Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları ile demokrasinin vazgeçilmez unsuru tüm siyasi partilere başarı dileklerimizi sunuyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER