Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSavaştan Gazetecilere Basın Sitesi Müjdesi

Savaştan Gazetecilere Basın Sitesi Müjdesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 17 Haziran Pazar günü Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu ile bir araya geldi.
Hatay Gazeteciler Cemiyetinde kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr Lütfü Savaş, sorulan bir soru üzerine Gazetecilere basın sitesi sözü verdi.
Basın evi projesinin (Gazeteciler Cemiyeti ) ardından Basın Sitesi konusunu gündeme taşıyan HGC Başkanı Ahmet Yetişen, HBB Başkanı Lütfü Savaş ile yaptığı istişareler toplantı sonunda meyvesini verdi.
HBB başkanı Lütfü Savaş, konu ile alakalı şu sözlere dikkat çekti: Basın mensupları nın yaşam koşullarını iyileştirmek adına onları ev sahibi yapmak elbette istiyorum. Konu ile alakalı HGC Başkanı Ahmet Yetişen ’in detaylı bir rapor vermesi ile konuyu projelendirebileceğiz.
Koşulları ve şartları belirledikten sonra çalışmalara başlayabiliriz dedi. Ve konuşması nı şöyle sürdürdü ödeme koşulları maliyetine olacak şekilde düzenleyeceğimiz Basın Sitesi İlimiz genelinde Gazetecilik mesleğini gerektiği gibi yapan gazeteciler adına geçerli olacaktır.
Hatay gazeteciler cemiyeti önderliğinde gazeteci arkadaşlarımıza bu projede yardımcı olabiliriz, Zaman için de konu olgunlaştıkça gerekli açıklamayı yapabiliriz şeklinde konuştu.
Proje’nin mimarı HGC Başkanı Ahmet Yetişen ise konuyla alakalı şu sözleri dikkat çekti: Zor koşullar altında görevini hakkıyla yapan gerçek emekçi gazetecileri ev sahibi yapmak için, uzun zamandır çalışmalarımız vardı. Bu sayede kutsal bir görev addettiğim gazetecilik mesleklerinde daha özgür ve yapıcı hareket edebileceklerine inanıyorum. Ayrıca Hatay gazeteciler cemiyeti üyeleri dışında görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın da bu projeden yararlanmasını sağlayacağız, önemli olan gerçekten basın çalışanı olmak, amacımız tüm meslektaşlarımıza yardımcı olmak, Türkiye’de birçok örneği bulunan Basın Sitesi evlerinin en uygun ödeme koşulları ile tamamlanması adına her türlü çalışmayı yapacağız.
Önemli olan kısmı HBB Başkanı Sn. Lütfü Savaş’tan Basın Sitesi sözünü aldık. Gerekli araştırmalar tamamlandıktan sonra ayrıntıları sizlerle yeniden paylaşacağım şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER