Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitim"SEN YETER Kİ OKUMAK İSTE"

“SEN YETER Kİ OKUMAK İSTE”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Kim Milyoner Olmak İster” adlı yarışmanın 1 Milyon TL ödüllü sorusunu görmeye hak kazanan hemşehrimiz Arda Ayten’i makamında kabul ederek, en çok okumak istediği iki kitabı hediye etti.

Yarışma boyunca bilgisini ve kültürünü konuşturarak başarılı bir performansa imza atan Arda Ayten, etkileyici hayat hikayesiyle de ekran başındaki seyircilere duygu dolu anlar yaşatmıştı.

Arda Ayten, kitaba karşı derin bir ilgisinin olduğunu ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade ederek, “Param olmadığı için sene de sadece 150 kitap okuyabiliyorum” şeklindeki açıklaması ve yarışmadan kazanacağı parayla çok daha fazla kitap alıp okuyacağını belirtmesi üzerine seyircilerin gönlünü fethetmişti.

ATV’nin fenomen yarışması Kim Milyoner Olmak İster’de 250 bin TL değerindeki 11.soruya doğru yanıt vererek, 1 Milyon TL ödüllü 12. soruyu görmeye hak kazanan, ancak sezon finali olması sebebiyle bir sonraki sezonda yarışma etabına devam edecek olan hemşehrimiz Arda Ayten, henüz 20 yaşında ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 3’ncü Sınıf Öğrencisi olarak lisans eğitimine devam ediyor.

Bu durum itibariyle, Arda Ayten’i makamına davet eden Kaymakam Yönden, en çok okumak istediği “Umberto Eco adlı yazara ait Avrupa Kültüründe Kusursuz Dil Arayışı ve Fernand Braudel adlı yazara ait Uygarlıkların Grameri” adlı eserleri özel sipariş vermek suretiyle temin ederek hemşehrimiz Arda Ayten’e takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER