Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelŞİİR ve TÜRKÜLERİN SICAĞINDA

ŞİİR ve TÜRKÜLERİN SICAĞINDA

Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Temsilciliği olarak “21 Mart Dünya Şiir Günü” geniş bir katılımla kutlandı.


İstanbul’dan şair Sabahattin Yalkın’ın da katıldığı şiir buluşmasında kentimizin edebiyat, sanat isimlerin yanı sıra gönül vermiş kalabalık şiir severin katıldığı geceyi şair Nebih Nafile organize etti. 21 Mart 2019 Perşembe akşamı Jüpiter Kır Bahçesi’inde bir araya gelen şiir seven topluluk bir arada yemek yerken türkülerin sıcağında şiirin gizeminde hoşça saatler geçirdiler. Kültür Kentleri Birliği Hatay Başkanı Nebih Nafile: “Bugün özel bir gün. Baharın başlangıcı, Nevruz Bayramı. Down Sendromu farkındalık günü. Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü. Dünya Şiir Günü. Şiir ve türkülerin sıcağında ülkemin her bir yanındaki güzel yüreklere merhaba! Bahar başladı, baharı müjdeleyen ve doğanın mucizesi çiçekler açıyor renk renk, sizlerle olmak çok keyifli. Katılan tüm değerlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kentimizin güzel mekânı olan Jüpiter Kır Bahçesi işletmecileri sevgili Mehmet Ali Kavuk, Bulut Kavuk ve tüm emek veren çalışanlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

HATAY’IN YAŞAYAN ÇINARLARI

Gecenin onur konukları Hatay’ın yaşayan çınarları şair Sabahattin Yalkın, Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar ve emekli muhasebe müdürü Süleyman Tunca idi. Prof.Dr.Fuat Odabaşıoğlu, Duran Yaşar, Dernekler Platformu Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Diyabetle Yaşam Derneği Antakya Başkanı Süleyman Nayman, Down Sendromu Derneği Başkanı Neslihan Kanuncu Seçkin, Dasyad Başkanı Edip Nurlu, ressam Yusuf Altunay, Suat Kanatlı, Uzman Fizyoterapist İbrahim Gzüelyüz, yazar Mehmet Ali Akyüz, Orhan Yeniocak, Yusuf Taş, şair Mahmut Çetin Zorba, Usulet Güner, Mustafa Kahraman, Nurettin Bellur, Yaşar Uğurlu, Adnan Yoğurtçu  ve çok sayıda şiir seven bir arada şiir ve türküleri seslendirdiler. Gecenin sürprizi, küçük yürek Ada Duran yazar Şaban Akbaba’ya ait “Erken Uyanırım Sabahları” şiirini seslendirdi.

Her şair kendi şirini seslendirirken, gitarda Merih Nafile, Türk Halk Müziğinin güzel yorumcularından Cevdet Yalçın ve Nebih Nafile bağlama eşliklerinde gecenin geç saatlerine kadar yürekleri saran şiir ve türkü sıcaklığı devam etti. Gecede bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER