Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSODES ile Arsuz Ekonomisi Artı Değer Kazanacak

SODES ile Arsuz Ekonomisi Artı Değer Kazanacak

Arsuz Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Doğal Taş işleme Atölyesi’ projesinin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

 

 

 

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Arsuz’da unutulmuş meslek türlerini gün yüzüne çıkarmak, istihdama ve ekonomiye katkı sağlamak, bölge insanının sosyal ve kültürel yaşam, eğitim ve sanat alanlarında bir adım öne  çıkarmak amacıyla Arsuz Belediyesi tarafından hazırlanan ve Hatay Valiliği tarafından desteklenen “2017-31-0073” referans numaralı ‘Arsuz Doğal Taş işleme Atölyesi’ Projesinin Açılış Kokteyli gerçekleşti.

 

Arsuz Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen Açılış Kokteyline Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Arsuz İlçe Teşkilat Başkanı Faik Çekin ile İlçe Teşkilat Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaş katıldı.

 

Proje Ciddi Kazanımlar Elde Edilecek

 

Sosyal belediyecilik bilinciyle yola çıkarak ‘Doğal Taş İşleme Atölyesi Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, projenin kentin karakteristik yapısına da uygun olduğunu söyledi. Başkan Culha yaptığı konuşmasında, “Bölgemizde yerel kalkınmayı sağlamak adına hemşirelerimize meslek öğretmek ve bu öğretilen mesleğin geliştirilerek bölgede istihdama katkı sunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik ve Üçgüllük Mahallemizde atölyenin kurulma çalışmaları başlamış durumdadır. Çalışmalarımızın akabinde kursiyerlerimiz atölyelerimizde çalışmaya başlayacaklar. Kurs süresince ciddi kazanımlar elde edeceğimize ve birçok arkadaşımızın da bu mesleği layıkıyla yerine getireceğini inanıyorum. Kurs sonunda da kursiyerlerimize belediye olarak iş imkanı sağlayarak ilçemizde hem istihdama hem de sektörün gelişmesine büyük katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

 

“El ele, omuz omuza güç birliği içerisinde”

 

Doğal Taş İşleme sektörünün sağladığı katkıyı daha önceki görev yerlerinde bizzat şahidi olduğunu ifade eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, söz konusu sektörün Arsuz’da gelişmesi takdirde çok ciddi katkılar sunacağına inandığını dile getirdi. Kaymakam Sarı Yaptığı konuşmasında, “Doğal Taş İşleme Projesi ile güzel bir adımda emeği geçen Arsuz Belediye Başkanımıza ve destek veren tüm ekibe öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Doğal Taş İşleme sektörünün aktif olduğu yerlerde bölge ve bölge halkının ciddi ekonomik katkı elde ettiğine bire bir şahit oldum ve Arsuz’un da bu sektörde gelişme yaşayacağına inanıyorum. Yine aynı destek programı ile Kaymakamlığımız tarafından sunulan ve Arsuz’daki turizmi yönelik kalifiyeli eleman sağlayacak olan projemizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. İlçe statüsünü yeni kazanan ilçemizde, proje hibe desteği sunulan her yerde pastadaki en büyük dilimi alma kanaatindeyim. El ele, omuz omuza güç birliği içerisinde ilçemize ne kazandırabilirsek bunun ilçemiz adına verimli olacağını düşünüyorum. İleriki günlerde yetkili mercilere başvuracağımız Arsuz için hayati önem taşıyan benzer projelerimiz var. Arsuz için bütün kurumlarla ortak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER