Salı, Nisan 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSuzan Şahin: “Seçimin Kahramanı”

Suzan Şahin: “Seçimin Kahramanı”

Ülkemiz, siyasal iktidar tarafından baskın seçime sürüklendi. Oylarımızı kullanmamıza sayılı günler var. Siyasal iktidar ve yancısı seçimden beklediği sonucu alamayacak. Yaygın söylemle onlara “TAMAM” denecek. Bunu istiyor muyuz? Evet istiyoruz.

 

Seçim süreçlerini ilginç bulurum. Birçok açıcıdan öğreticidir. En önemlisi yeni kahramanların, yeteneklerin ortaya çıkmasıdır. Geçen cumhurbaşkanlığı seçiminin kahramanı Selahattin Demirtaş’tı. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçiminin kahramanı Muharrem İnce’dir. Sayın İnce beklenin çok üzerinde bir yeteneği/performansı, kitleleri coşturan/yönlendiren sıkı bir savaşçı olduğunu coşku ile izliyoruz. Onun savaşçılığı; umutsuzluğun, korku ikliminin üzerimize karabasan gibi örttüğü bir dönemde, karanlığı yırtıp atmamıza neden oldu.

 

Seçimlerin çıkardığı kahramanlar yalnızca ulusal düzeyde olmaz. Yerel düzeyde de olur. Bana göre yerel düzeyde çıkan kahramanlar daha önemlidir ve belirleyicidir. Çünkü bunların olanakları sınırlıdır. Mahalle baskısını ağır yaşarlar. Kıskançlık, bencilik, kumpas kurmalara, entrikalara çok açıktırlar. Başarıya yakalayıncaya kadar belirttiğimiz ikincil sorunlarla uğraşmak zorunda kalırlar.

 

24 Haziran genel/cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yerel kahramanı ayrıntısız –tüm seçime katılan partilerin adayları içinde- CHP milletvekili adayı Suzan Şahin’dir.

 

Suzan Şahin’i yakından izliyorum. İskenderun’da sivil toplum örgütlerinde çalışmaları, parti içinde verdiği mücadele nedeniyle çok iyi biliniyor. Kararlı, inandığı düşüncesini sonuna kadar savunan, ikna edici, dahası insanları bir noktada toplayabilecek/örgütleye bilme yeteneğinin olması, onu öne çıkartıyor.

 

Şu da bilinmeli sivil toplum örgütlerinde başarılı çalışmalar yapmak seçim çalışmalarında başarıyı getirmez. O ayrı bir iş… Sayın Suzan Şahin her ikisinde de başarılı olduğunu yaptığı seçim çalışmalarında ortaya koymaktadır. Seçim çalışmaları sürecinde genel söylemler dışına çıkıp, yerel sorunlara eğilmesi, insanlara bire bir dokunmaya çalışması çok önemli.

 

Seçim çalışmalarının hızlandığı son süreçte –parti ayırt etmeksizin- adayların ne kadar sığ çalıştıklarını tanıklık ediyoruz. Bu nedenle Suzan Şahin bizim –Hatay- için çok önemli. Mecliste farklı bir ses olarak bulunacak. Nasıl Selin Sayek Böke ile övünüyorsak, ikinci kızımız olarak Suzan Şahin ile de övüneceğiz. Bunu bilerek oyumuzu kullanalım.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER