Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Tarlalarımızdan Doları Kovalım”

“Tarlalarımızdan Doları Kovalım”

ABD tarafından ülkemizin de ekonomik yıkıntı oluşturma saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan önderliğinde başlatılan mücadeleye karşı çiftçilerinde katkı koyması gerektiğini belirten Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu “ABD tarafından yapılan ekonomik saldırıyı ülkemize diz çöktürme, parçalama, yurdumuzu fetret devrine dönüştürme çabası olarak görüyoruz. Bu nedenle çiftçilerimize ‘doları tarlalarımızdan kovalım’  çağrıda bulunuyorum” dedi.

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı İrfan O. Hatipoğlu yaptığı yazılı açıklamada ABD ve İsrail kontrolünde olan uluslararası tohum ve tarım kimyasalları üreticilerinin topraklarımızı çölleştirdiklerini vurgu yaparak. “Tarımsal üretim uluslararası tekellerin sinsi saldırıları sonucun da tüm aşamalarında bağımlı kılındı. Verdikleri ilaçlar ve tohumlarla Anadolu kökenli, yaygın deyimle yerli ve milli üretim yok edildi. Tohumu alıp beraberinde tarım kimyasallarını (gübre, tohum) almıyorsan üretim yapılamıyor. Elli yıldır uygulanan bu saldırıyı, yaşamakta olduğumuz ‘dolarizasyon’ saldırısını bahane ederek dolarla alınan tüm girdileri tarlarımızdan kovalım. Bunu yapabilecek yeterli üretim bilgisine ve kaynağa sahibiz” diyerek çiftçilerimizi uyardı.

 

Antakya Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu yaptığı açıklamada çiftçilerimizin neler yapabileceğini sıralarken; temel çözümün yerli ve milli kaynakları yönelmek olduğunu belirterek “Önümüzdeki günlerde yeni bir tarımsal üretim dönemi başlayacak. Ekimlerimizde yerli tohum kullanmak önceliğimiz olmalıdır. Yerli tohum kullandığımızda üretim sürecinde kullandığımız ithal tarım kimyasallarımızdan kurtulacağız. Topraklarımız ağır metallerle kirlenmekten kurtulacak. Topraklarımıza yeniden kontrol edebileceğiz. İnanarak söylüyorum. Yerli tohum ve geleneksel tarım uygulamaları ile daha fazla verim alacağız. Dolarla kirletilmemiş besinler üreterek halkın sağlığını da korumuş olacağız” uyarısında bulundu.

 

Başkan Hatipoğlu yapılan saldırının cumhurbaşkanına yapılan bir saldırı olmadığını, çiftçiler olarak topraklarımıza, yurdumuza yapılan emperyalist saldırı olarak aldıklarını vurgulayarak “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın yanındayız. Kavga büyük. Çiftçiler olarak direncimizde büyük olacaktır” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER