Perşembe, Nisan 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTomruksuyu kanaat önderleri Nehir’e sahip çıktı…

Tomruksuyu kanaat önderleri Nehir’e sahip çıktı…


Saldırı olayıyla ilgili ‘bir meczubun yaptığı’nın halka mal edilemeyeceğini ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e Tomruksuyu Mahallesi kanaat önderlerinden geçmiş olsun ziyareti.

Kendisine saldıranın deniz mevkiinde belediye arsası işgaline izin verilmeyen ve işgal maksatlı duvarı yıkılan bir şahıs tarafından yapıldığını aktaran Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Sanayi sitesinin Tomruksuyu’na yapılacağı iddiasının da doğru olmadığının altını çizdi.

Başkanı Nehir şunları kaydetti: “Çünkü bu olaydan çok önceden biz, birkaç gün önce de başkaları bu konuda sözler vermiş, sanayi sitesinin yapımından vazgeçildiği anlatılmış ve konu tatlıya bağlanmıştı. Olayı elbette Tomruksuyu halkıyla ilişkilendirmek doğru olamaz. Tomruksuyu halkı bize yeri gelmiş, babalık, yarenlik, arkadaşlık, kardeşlik etmiş bir halktır. Bir meczubun yaptığı halka mal edilemez. Bu konun arkasındaki azmettiricilerin ivedilikle oraya çıkarılması, herkesin lehinedir. Bu ülkede siyaset kurumunun, halk iradesinin yara almaması açısından çok önemlidir…”

Olay sonrasında Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e Tomruksuyu Mahallesi kanaat önderlerinden oluşan bir kalabalık geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Tomruksuyu mahallesi Kanaat önderleri Şeyh Maruf Akar, Şeyh İbrahim Sivri, Şeyh Kemal Akar, Şeyh Mustafa Sivri, Şeyh Hafız Yüceses, Samet Sivri, Şeyh Yakup Sivri ile birlikte Çiğdede Mahallesinden Kanaat önderi Şeyh Galip Hocaoğulları, Yaylıca Mahallesinden Kanaat önderi Şeyh Süleyman Yıldız, Şeyh Celal Duyan Samandağ Belediye meclis üyesi Behcet Bolat, Habip Kapı ve Av. Hatay Tut katıldı.

Kendi yaptıkları yemekler ile iftar açtılar
Kanaat Önderi Şeyh Maruf Akar Samandağ Belediye Başkanına yönelik yapılan bu saldırı kabul edilemeyeceğini ifade ederek “Bu saldırının Tomruksuyu halkı ile hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen saldırıyı gerçekleştiren o kişiyi bağlar. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Bu göreve seçilmeden önce de, seçildikten sonrada sevdiğimiz, saydığımız bir insandır. Her zaman iyi ilişkiler içinde olduk. Böyle bir olayın mahallemizde gerçekleşmesi bizleri derinden üzmüştür. Mahallemizin bu şekilde anılması bizi yaralamıştır. Başkan Nehir’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, saldırganı tanımadığını, hiçbir şekilde her hangi bir diyalogda bulunmadığını saldırının Tamamen saldırganın şahsı ile ilgili olduğunu söyledi.

Tomruksuyu mahallesi halkı ile her zaman iyi ilişkiler gerçekleştirdiğini ve her zaman saygı, sevgi çerçevesinde iyi ilişkiler geliştireceklerini sözlerine ekleyen Başkan Nehir, Tomruksuyu mahallesi kanaat önderlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER