Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTURİZM HAFTASI ŞENLİĞE DÖNÜŞECEK

TURİZM HAFTASI ŞENLİĞE DÖNÜŞECEK

Dünyada ve Ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan ‘Turizm’ konusunda toplumun bilincini geliştirmek, turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’nın 43. Yıl dönümü bu yıl çeşitli etkinliklerle şenlik havasında kutlanacak.

Kutlamalar çerçevesinde İskenderun’daki ilk tören 15 Nisan Pazartesi günü Saat 09.30’da Atatürk Anıt alanında çelenk sunumu ile başlayacak. Kutlamalar, İskenderun Millet Parkında açılacak stantlar ve çeşitli etkinliklerle hafta boyunca şenlik havasında devam edecek.

Bu yıl ki kutlamaların daha renkli gerçekleşeceğini belirten İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun “Hafta boyunca İskenderun Millet Parkında düzenlenecek çeşitli etkinlikler ve stantlarla şenlik havasında kutlanacak Turizm Haftasına Halkın yoğun katılımını öngörüyoruz” dedi.

Hafta boyunca devam edecek etkinlik programıyla ilgili açıklamada bulunan İSTUDER Başkanı Uygun, “Anıt Alanındaki Çelenk merasiminin ardından katılımcılar İKEM Koleji ve Yükseliş Koleji’nin bandosu eşliğinde, bisikletliler ekibi ile birlikte Ulucami ve Şehit Pamir caddesi güzergâhında Kortej yürüyüşü gerçekleştirecekler. Protokol üyeleri ve turizmcilerden oluşan kortej, daha sonra turizm Şenlikleri kapsamında hazırlanan, sahne etkinlikleri ve Yöresel Mutfağımızdan örneklerin sunumu için İskenderun Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, yürüyecek.  Aynı gün saat 17:30’da İskenderun Millet Parkında hazırlanan Turizm, Sanat, Yöresel ürünlerimizin sergileneceği stantların açılış töreni gerçekleştirilecek. Hafta sonuna kadar halka açık kalacak stantların yanı sıra her gün çeşitli konser ve etkinliklerle kutlamalar şenliğe dönüşecek. Bu arada körfezde Yelkenci gençlerin, havada da Yamaç paraşütçülerinin gösterileri kutlamalara renk katacak.

16 Nisan Salı günü saat 10:00’da İlçe Halk Kütüphanesinde Kitap sergisi açılacak. Öğleden sonra saat 14:00’te İSTE’nin ev sahipliğinde, dünyanın en iyi otel yazılım firması ‘Hotel Runner’ ın profesyonel ekibi tarafından sunumu gerçekleştirilecek olan ‘Doğu Akdeniz Otelleri Teknoloji ile Dönüşüyor’ Konulu Konferansın adresi İSTE Merkez Kampüsü Barbaros Hayrettin Konferans salonu olacak.

İskenderun Deniz Müzesi’nin Turizm Haftası münasebetiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında Öğretmen ve Öğrenciler için ücretsiz ziyaret edilebileceğini belirten Uygun, “İskenderun Turizm Derneği ve İskenderun Turizm Danışma Bürosu işbirliğiyle hazırlanan kutlama Organizasyonu İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in himaye ve koordinasyonuyla yapılacaktır. Kutlama etkinliklerine İskenderun Belediyesi, İSTE, Deniz Ticaret Odası ve İTSO’nun yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, İKEM Koleji, Yükseliş Koleji, Payas Belediyesi, Belen Belediyesi, Deniz Üs komutanlığı ve Kızılay da destek verdi. Bölgenin dinamikleriyle işbirliği yaparak geniş bir platforma yaymayı amaçladık. Güzel bir koordinasyon ve sinerji oluşturduk. Halkımızı şenliklerimize davet ediyoruz. Destek ve katkı sağlayan, emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Turizm Haftası Kutlu olsun” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER