Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTÜRK GIDACILARIN IRAK ÇIKARMASI

TÜRK GIDACILARIN IRAK ÇIKARMASI

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Gıda Ticaret Heyeti, Irak’ın Basra kentine düzenlediği geziden iş bağlantıları ile döndü.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’ın başkanlığında düzenlenen geziye 19 firma temsilcisi katıldı. Türkiye’deki gıda sektörünün ihracatta en büyük pazarının Irak olduğunu belirten ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Basra’da yaptıkları görüşmeler sonucu başarılı iş bağlantıları yaptıklarını söyledi. Yamanyılmaz, “Irak gıda sektörümüzün en büyük pazarı. 2017 yılında Irak’a 2,7 milyar dolarlık gıda ihracatı yaptık. Ülkemizin toplam gıda ihracatı 11 milyar dolar, Irak yüzde 25 pay ile ilk sırada yer alıyor. Bu nedenle alıcılarla Basra’da buluştuk” dedi.

BASRA TİCARET ŞEHRİ

Basra’nın Irak içinde ayrı bir yeri olduğunu belirten Yamanyılmaz şöyle konuştu:
“Bir ticaret şehri olan Basra,  ülkeye gelen ürünlerin Kerbela, Necef gibi şehirlere dağıtımının yapıldığı şehir. Gıda sektörümüz için büyük öneme sahip Irak’ın en önemli ticari şehirlerinden olan, büyük alıcıların bulunduğu Basra’ya ihracatçılarımızla çıkarma yaptık.Basra’da yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Irak İşadamları Derneği Basra Şubesi Başkanı Sabeeh H. Al-Hashemi ile makamında oldukça sıcak bir ortamda görüşme gerçekleştirdik. Irak İşadamları Derneği heyetimizi hizmet binalarında ağırladı. Ayrıca dernek üyeleri ile ihracatçılarımızı burada bir araya getirerek Irak İşadamları Derneği üyeleri ile heyetimizdeki işadamlarının ikili iş görüşmeleri yapmaları sağlandı. Oldukça verimli geçen görüşmelerde heyetimiz başarılı iş bağlantıları gerçekleştirdi. Irak tarafından yoğun bir katılımın gerçekleştiği görüşmeler çok başarılı geçti. Sıkı pazarlıkların yapıldığı görüşmeler sonunda iş anlaşmaları sağlandı.”

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Irak’a düzenlenen gezinin iş bağlantıları ile sonuçlanmasının sevindirici olduğunu belirten Yamanyılmaz, “Birliğimiz organizasyonu ile gerçekleşen bu ziyaret gıda sektörümüz için oldukça verimli geçti. En büyük mutluluğumuz heyetimizin Basra’dan eli boş dönmemesidir. Her bir katılımcımızın başarılı iş bağlantıları gerçekleştirmeleri bizleri çok mutlu ettti. Ülke ekonomisine katkı sağlamak, ihracatımızı arttırmak en büyük temennimiz. Bu amaçla da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

GEZİYE KATILAN FİRMALAR

Irak’ın Basra kentine düzenlenen geziye katılan kurum temsilcileri ve iş bağlantıları yapan firmalar ise şöyle;

Heyet, Gıda sektöründe faaliyet gösteren Akdeniz Entegre, Akgöl Balıkçılık, Altunkaya A.Ş. Yörük Süt, Torunoğlu Gıda, Tat Bakliyat, Öncü A.Ş. Tregg Gıda, Avşarlar Gıda, Kar-Mar Gıda, Şanlı Tarım ve Keskinler Tarım firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Heyete ayrıca Akdeniz İhracatçı Birliklerini temsilen Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı A. Uğur Ateş, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tarık Ciğer, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Afyon ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Yüksel Küçük.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER