Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomi"TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ERDOĞAN'DAN DAHA BÜYÜKTÜR"

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ERDOĞAN’DAN DAHA BÜYÜKTÜR”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hatay’da halka seslendi. İnce, Hatay’da yaptığı konuşmada “Allahın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda ilk bir hafta başlayıp yüz gün ne yapacağımı ilk kez Hatay’da açıklıyorum” dedi.
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ‘nin Hatay ‘da yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Bugün şehitlerimiz var. Şehit çocuklarımızdan biri Hataylı. Hepinizi saygı duruşuna davet ediyorum.

O beğenmedikler cumhuriyet, 90-100 yıllık tarihinde 2 kez kazandı. Biri Hatay , diğeri Kıbrıs. Atatürk, rahatsızlığına rağmen 1938’in Mayıs ayında rahatsızlığına rağmen Adana ve Mersin gezileri yaptı. Yabancı kuvvetlere gözdağı verdi. Ben buradayım dedi. Atatürk, Hatay için Adana’ya ve Mersin’e geldi. Atatürk bir Hatay şehididir.

“BERABER YOLA ÇIKTIĞI KİMSE KALMADI”

2002’den sonra bir şeyler değişmeye başladı. Önce seçilir seçilmez ben milletvekili lojmanlarında oturmam. Keçiören’de milletle birlikte oturacağım. İnsanlar ne güzel dedi. Sonra Keçiören onu kesmedi, Çankaya ona yetmedi. 1157 odalı saray yaptırdı. Yetmedi 5 tane de İstanbul’da yaptırdı. 300 odalı yazlık saray yaptırdı. O artık 2002’deki Erdoğan değil. Önce saraya çıktı sonra dava arkadaşlarını sattı. Beraber yola çıktığı kimse kalmadı. İkinci kısmında onları sattı.

Yerliyim milliyim dedi Türkiye ilk kez toprak kaybetti. Rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi

“ARKADAŞLAR APARTMAN ÇÖKMESİN”

Deneyimli bir siyasetçi diyor ki. Meydan doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa iş iyi demektir. Çatılar doluysa kazandın demektir. Arkadaşlar o apartman çökmesin aman dikkat edin.

Erdoğan kazanırsa dünyadaki yalnızlığımız devam edecek. Dolar ve faiz yükselecek. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek.

İLK KEZ Hatay ‘DA AÇIKLIYORUM

Allahın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda ilk bir hafta başlayıp yüz gün ne yapacağımı ilk kez Hatay ‘da açıklıyorum.

OHAL’i kaldıracağım. Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak.

MB başkanını parti genel merkezine çağırmayacağım.

 

Bakanlar Kurulu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım.

Terörle mücadele: PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek.

Erdoğan 2002’de iktidara geldiğinde Türkiye dünya kupasında üçüncüydü. Biz şimdi katılamıyoruz bile. Niye? Spor siyasallaştı. Kulüp seçimlerine, federasyona müdahale ediyor. Passolig’i hemen kaldıracağım.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ERDOĞAN’DAN DAHA BÜYÜKTÜR”

 

Türkiye’nin Şam Büyükelçisi’ni hemen atayacağım. 2002’ye kadar Türkiye Cumhuriyeti 13 anlaşma imzalanmış. Erdoğan döneminde 49 anlaşma imzalamış. Dostum Esad, boğazda tur, Fenerbahçe Halep’te maç yapacak. Ne oldu? Kişisel kapris. Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan’dan daha büyüktür. Kusura bakmasın.

“O ZAMAN HUKUK FAKÜLTELERİNİ DE KAPAT”

Sizlere namus, şeref sözü; hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. KHK ile işten atılan kardeşlerim hakkınızda dava açılmışsa sonunu bekleyeceğiz. Ama KHK ile işten atılmışsan ve dava açılmamışsa hemen işe döneceksin. Kapatılan askeri lise ve kurumları hemen açacağım. Askeriyede FETÖ’cü var diye askeri liseleri kapatıyorsun. Hakimlerin üçte biri FETÖ’cü. O zaman hukuk fakültelerini de kapat.

“ÜNİVERSİTELERİ BİRLEŞTİRECEĞİM”

100 gün içinde Erdoğan’ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğim. 100 gün içinde hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. En değerli varlığımız evlatlarımızı öğretmenlere teslim ediyoruz. Her öğretmene 24 Kasım’da ikramiye vereceğiz. Mülakatı kaldıracağız.

Erdoğan artık adalet, kalkınma demiyor. Kıraathane diyor. Arkadaşım aradı dedi ki, Yalova Seyahat bile kek,çay veriyor.

“KOYUN BİR BİNALİ YILDIRIM KASEDİ”

Bu kampanyanın en neşeli adamı Binali Yıldırım. Bayılıyorum. Canım sıkıldığı zaman koyun bir Binali Yıldırım kasedi diyorum ve eğleniyorum. Kendi kendini yok eden bir adam. Tarihimizde ikinci adamlar çok önemlidir. Bilge Kağan’ın veziri Tonyukuk, Alpaslan’ın veziri Nizam-ül Mülk. Bizim tarihimizde Atatürk var. Hemen yanında İsmet İnönü var. Şimdi birinci adamın diploması yok.

ERDOĞAN’A ŞİİR YANITI

Gelecektir diye bekliyorum. Gözlerim yollarda kaldı çakma usta. Cesaretin mi yok, bilgin mi yok? Ben sana demedim mi her kuşun eti yenmez diye.

Benim otuz sene önce yazdığım erotik şiir kitabını almış bak burada erotik sözler var diyor. Var. Sana mı soracağım? Sen Necip Fazıl’ı hiç okumadın mı cahil adam. Sen şiirden ne anlarsın cahil adam. Ben senin gibi değilim ki. Ben yazdım var mı itirazın. Ben o kitabı getirdim köyün meydanına hediye ettim. Alın bu kasaya yardımda bulunun. Kendi okuduğum okula o parayla fen bilgisi laboratuarı yaptım. Benim bütün hayatımı didik didik ettiler. Bir şey yok ki ne bulacaklar. Öğretmenlik yaptım. Milletin çocukları doktor mühendis oldu ben de onlarla gurur duydum.

“ŞUNU BEĞENDİM”

Şunu beğendim. Güzelmiş. Engelli kardeşlerim sizi yazlık Saray’a alacağım yanlış olmasın.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER