Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Üyelerimizin FETÖ operasyonlarına dahil edilmesi kabul edilemez bir durumdur"

“Üyelerimizin FETÖ operasyonlarına dahil edilmesi kabul edilemez bir durumdur”

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptığı açıklama da sendika üyelerinin FETO operasyonları ile görevden ifrac edilmesine tepki göstererek ” Eğitim-Sen, kurulduğu günden bugüne darbelerin asıl hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuş, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır.” dedi
Başkan Ünsal açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

 

 

“Yüz yılı aşkın mücadele tarihi boyunca darbelerin, baskıların ve anti demokratik uygulamaların hedefi olan Eğitim-Sen, kurulduğu günden bugüne darbelerin asıl hedefinin emek ve demokrasi mücadelesi olduğunu savunmuş, 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’nin darbeler tarihine bir yenisinin eklenmesi girişimine karşı açık bir tutum almıştır.
Bilindiği gibi darbeler, hukuku askıya almanın ve gücü elinde tutanın kudretine herkesin itaat etmesini sağlamanın temel aracıdır. Bu nedenledir ki darbeci yönetim aklından kurtulmanın yolu herkesin temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması, evrensel hukuk normlarının uygulanması ile emekten, demokrasiden yana tavır alınmasından geçer. Özellikle belirtmek gerekirse, sendikamız, başında Fetö’nün bulunduğu yapılanmanın her türlü saldırısına, iftirasına ve yargı operasyonuna maruz kalmış, bu örgütün kadrolarının hedefinde yer almıştır. Eğitim-Sen, hukuksuz idari ve adli soruşturmalarla sindirilmek istenmiş, bu örgüte ve politikalarına dair eleştirilerini yüksek sesle dile getirmiştir. Sendikamız, hükümeti bu konuda defalarca uyarmış ve dişe diş bir mücadelenin içinde olmuştur. Bizler, sınavlardaki kopya skandallarından, kadrolaşmaya; yargının ve medyanın ele geçirilmesinden, cemaat hizmetlerine sunulan rant alanlarına; üniversitelerin içinin boşaltılmasından, öğrenci yurtlarına ve bu cemaatin ihya edilmesine kadar her alanda mücadelesini ortaya koymuş bir sendikayız. Ayrıca Şiddet ve terörün kimden geldiğine bakmaksızın her koşulda amasız, lakinsiz kınayan ve karşısında duran,her koşulda barışı savunan bir sendikayız. Hal böyleyken, üyelerimizin ve sendikamızın Fetöye yapıldığı söylenen operasyonların içine dahil edilmesi kabul edilemez bir durumdur! 7 Şubat 2017 Salı günü yayınlanan 686 sayılı KHK ile görevlerinden ihraç edilenler listesine baktığımızda hükümetin sorumluluğunu, Fetö yapılanmasının palazlanmasına katkı sunanlarda değil de aralarında üyelerimizin de olduğu eğitim emekçilerinde aradığını; OHAL ile kamusal alanda ne kadar muhalif unsur varsa cadı avı ile tasfiye etmeye çalıştığını görüyoruz. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de ilçemizde yaşandı.Yıllardır laik,bilimsel ve demokratik eğitim mücadelesi veren üç üyemiz 686 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildi.
Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasından bugüne kadar savunduğumuz en temel ilke, tüm sürecin evrensel hukuk ilkelerine uygun yürütülmesi ve yeni mağduriyetler yaratılmamasıdır. Bu kapsamda; ortaya çıkan bu durum, ‘meslekten ihraç edilen’ binlerce eğitim emekçisi için yargısız infaz anlamını taşımaktadır. Bu güne kadar görevinden ihraç edilen başta sendikamız üyeleri olmak üzere , hakkında darbecileri ve darbeyi desteklediğine ya da suçluluğuna dair hukuka uygun, somut ve ikna edici delil bulunmayan tüm emekçilerin mağduriyetine son verilmesini ve derhal görevlerine iade edilmelerini istiyoruz. Eğitim-Sen olarak belirtmek isteriz ki her bir üyemizin yanındayız ve hiçbir üyemizi bu ortamda yalnız bırakmayacağız. Bu süreci sendikamız aleyhine fırsata çevirmek isteyenlere de asla izin vermeyeceğiz! İhraç edilen her bir üyemizin hakkını hukukunu sonuna kadar koruyup, en kısa sürede görevlerine döndürme kararlılığında olacağımız bilinmelidir. Üyelerimizin de en kısa sürede görevlerine döneceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır! Bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da bilimsel, laik, demokratik eğitim amacımızdan asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER