Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVALİ DOĞAN ÇİLEK HASADI YAPTI

VALİ DOĞAN ÇİLEK HASADI YAPTI

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar , Yayladağı’na giderek Geçici Barınma Merkezinde kalan Suriyeli Türkmenlerin ekip yetiştirdiği çilek ve mantar hasadına iştirak etti.
13 Mayıs 2019 Pazartesi günü saat 18.00’de Yayladağı İlçesinde hasat esnasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Vali Rahmi Doğan, yapılan proje ile 2017 yılından önce 100-150 dönüm civarında olan üretim alanının bu yıl 900 dönüme yükseldiğini ifade ederek “2014 yılında hayata geçirilen ve Yayladağı ilçemizde üretimine başlanan çilek, ilçemizin tarımsal potansiyeline olumlu bir katkı yapan katma değeri yüksek bir ürünüdür. Burada yürütülen proje ile 250 civarında Suriyeli Türkmen aile geçimini sağlayabiliyor. Bu yolla hem üretime katlı yaparken hem de ekonomik gelir elde etme ve kendi geçimlerini ikame etme imkanı buluyorlar’ şeklinde konuştu.
Vali Doğan, hasat öncesinde Suriyeli yetim çocuklarının eğitim gördüğü merkezi de ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Gördükleri eğitim ile ilgili bilgiler alan Vali Doğan ve Hanımefendi Doğan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.
Açıklamanın ardından çilek tarlasına girerek ilk hasadı yapan Vali Doğan ve Hanımefendi Doğan, daha sonra yetiştiriciler ile bir süre sohbet etti.
Projelerde 250 Suriyeli aile tarımsal üretimde bulunmaktadır. Mantar ve çileğin yanı sıra 350 dönüm alanda Kapya Biber yetiştirme projeside devam etmektedir.
Sonrasında ihracata yönelik üretilen çileklerin muhafazası için yapılan soğuk hava deposunu inceledi.
Ardından Yayladağı Kaymakamlığı tarafından ilk kez bu yıl “Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” projesi kapsamında hazırlanan 100 er m2’lik 25 çadırda üretilen mantar seralarını inceleyen Vali Doğan, buradaki hasada katılarak mantar çadırlarında incelemelerde bulundu. Vali Doğan buradaki üreticilere bereketli hasatlar diledi.
Çilek hasadına, Vali Doğan’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce ve hanımefendi Yüce, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Sağlık Müdürü Umut Tiryaki, İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen, Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın ile çiftçilerimiz katıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER