Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“YAŞAYAN DEĞERLER” MAHMUT ÇETİN ZORBA’YA ZİYARET

“YAŞAYAN DEĞERLER” MAHMUT ÇETİN ZORBA’YA ZİYARET


“Yaşayan Değerlere Ziyaret” buluşması bu kez Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesinde gerçekleşti. Hatay’da yaşayan değerlere sahip çıkmak amacıyla harekete geçen bir grup şair ve yazar her ay bir değeri ziyaret ederek, dostluğun ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemeye devam ediyor.
, Mahmut Çetin Zorba’nın evinde gerçekleşen ziyarete; organizasyonu yapan şair Nebih Nafile, Hatay’a verdiği önemli hizmetlerden dolayı “Örnek Kıdemli Bilge Vatandaş” ödülü verilen Antakya’nın en eski eczacılarından Ömer Bayraktar, araştırmacı-yazar Mehmet Tekin, araştırmacı-yazar Hassalı Duran Yaşar, mozaik sanatçısı Ahmet Bostancı, araştırmacı yazar Adil Çetin, şair Nevra Çağlayan, yazar Orhan Yeniocak, DASYAD Başkanı Edip Nurlu, şair Nurettin Bellur, şair Usulet Coşkuner Güner ve eşi Ahmet Güner, Süheyla Deniz Turunç ve eşi emekli edebiyat öğretmeni Fevzi Turunç, Eylem Öfkeli, Diyabetle Yaşam Derneği Hatay Şubesi Başkanı Süleyman Nayman ve eşi Suzan Nayman, Neslihan Kanuncu Seçkin, Bircan Filazioğlu, Safiye Ay,Türkan Abacı, Selma Yeral, Fotoğraf Sanatçısı Mahir Akdeniz katıldılar.
Şairin doğum gününe denk gelen ziyarette, sanatçı Mahmut Çetin Zorba’ya teşekkür edilerek çiçek verildi. Ayrıca, misafirler sürpriz hediyelerini verdiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Nebih Nafile, yaptığı konuşmada; “1 Şubat 2016 yılından bu yana yaşayan değerlerimizi evinde ziyaret ediyoruz. Bir yandan sanat ve edebiyat çalışmalarımızı çeşitli etkinliklerle devam ettiriyoruz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Giderek yitirilen değerlerin aksine hep bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşayacağız. Sanat ve edebiyatın birleştirici gücünü kullanarak yaşadığımız çevreye barışçıl duygularımızı sevgiyle yaymaya çalışacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz Yaşayan Değerler Ziyaretini bu kez her çalışmamızda yanımızda olan şair abimiz Mahmut Çetin Zorba’ya ayırdık. Baharı aratmayacak bir havada hepimiz sevgiyle bir araya geldik. Bu buluşmalarımız umuyorum ki yarınlara bir umuttur. Bizleri kabul ettiği için kendisine ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” Dedi.
Aşkın ve Yaşamın şairi Mahmut Çetin Zorba duygularını şu şekilde ifade etti; Edebiyatçılar olarak iki yıldır devam eden yaşayan değerlerimiz ziyaret programına bu ay beni almanızdan gurur duydum. Antakya edebiyatçıları ve diğer sanat gönüllüleri ile evime yaptığınız ziyaretten dolayı çok mutlu oldum. Çeşitli meslek gruplarının bir araya gelmesinden oluşan konuklarım evime, gönlüme, günüme onur verdiniz. Hele bu ziyareti organize eden değerli meslektaşım Nebih Nafile ve diğer arkadaşlar tarih olarak doğum günüme getirmiş olmaları benim için unutulmaz bir sürpriz oldu.” Dedi.
.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER