Çarşamba, Nisan 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYemeklerini sergilediler

Yemeklerini sergilediler

Türk Kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesi, Kalkınma Bakanlığı himayesinde ve SODES kapsamında düzenlenen, valiliğin finansa ettiği aşçı yardımcılığı kursunu tamamladı. Kursa katılan kadınlara günlük 20 lira ödeme de yapıldı. Altı ay önce başlayan ve 450 saat süren kursa dezavantajlı kadınlar katıldı ve kursu tamamlayanlar sertifika alacak.

Hangi eğitimleri aldılar?
Kursiyerler, “Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği, besin öğleri ve besin grupları, hijyen ve sanitasyon, bulaşık yıkama ve çöp atımı, sebzelemri pişirme ve hazırlama, sebze garnitürleri, fond ve temel çorbalar, yumurta pişirme, kolay hamur işleri, uluslararası özel çorbalar, temel sos türevleri, patates garnitürleri, etlerin hazırlanması ve et pişirmeleri, balıklar ve su ürünleri, salata ve salata sosları, pilavlar, makarna ve sosları” üzerine eğitim de aldı.
Dernek başkanı Canan Gencer, kadınların alacakları sertifika ile işe yerleştirileceğini ifade etti. Kursa katılan kadınlar, yaptıkları yiyecekleri dernek önünde kaldırımda açtıkları standla tanıttı ve satış yaparak aile ekonomisine katkı sağladı.

Eğitimi 17 kadın tamamladı
Kursun sona ermesi üzerine kursiyerlerin üretimi ile sergi açtıklarını ifade eden Gencer, “Başarılı olduğunu düşünüyorum. Kursiyerlerin yaptığı bütün yemekler sergileniyor bu sergilemede satış da yapılıyor. Ama satışlardan elde edilen gelir, derneğe değil gene kursiyerler arasında dağıtılacak. Toplanan para ile çalışmalara devam edilecek” değerlendirmesini yaptı.
Kurs süresinde istenmeyen bazı olumsuzlukların olsa da kursun olumlu geçtiğini anlatan Gencer, “Bazı zorluklarla karşılaştık. Bakın sergimizi sokakta, kaldırım üzerinde yapıyoruz. Bunlar dezavantajlı kadınlar. Projeyi valilik koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı finanse ediyor. Biz de yürütücü kurumuz. Dernek olarak 24 kadınla başladık ve 17 kadın mezun oldu. Bunlara inşallah istihdam sağlayanak” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER