Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYSK KURUMSAL KİMLİĞİNİ ÇALDIRMIŞ VE İNANDIRICILIĞINI YİTİRMİŞTİR.

YSK KURUMSAL KİMLİĞİNİ ÇALDIRMIŞ VE İNANDIRICILIĞINI YİTİRMİŞTİR.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay da teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Armutlu mahallesi ve Uğur Mumcu Caddesi esnaflarını ziyaret eden Topal, 16 Nisan referandumunda güçlü bir şekilde parlamenter demokrasiden yana tavır koyarak, hayır diyen hemşerilerine teşekkür etti.
Topal gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “CHP olarak bu Anayasa değişikliği girişimine karşı en başından itibaren etkili bir muhalefet yaptıklarını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik düzenini ‘Tek Adam Rejimine’ dönüştürmeyi amaçlayan 18 maddelik teklife karşı, komisyon ve TBMM genel kurulu aşamalarında, Türk halkının doğru bilgilendirilmesi ve bu yanlıştan dönülmesi için mücadele ettik. Ne yazık ki AK Parti ve MHP’nin oyları ile teklif TBMM’de kabul edilerek halk oylamasına sunuldu.
Cumhuriyet Halk Partisi, halk oylaması süresince bütün örgütleri ile mücadeleyi yükselterek Demokratik Parlamenter Cumhuriyeti korumak için mücadele etmiş, bunu yaparken de toplumun bütün muhalif unsurları ile omuz omuza dayanışma içerisinde olmuştur. OHAL koşulları altında, devletin bütün kurumlarının taraf olduğu ve kamu gücünün sonuna kadar kullanıldığı, medyanın tekelleştirildiği bu süreçte mücadele ettik, sizlerde bizlere omuz vererek bu kampanyaya katıldınız.
Türkiye’de demokrasiye inanmış bir bloğun oluştuğunu, sadece iktidara değil dışarıya da gösterdiniz. Dünya, 16 Nisan referandumunun hangi koşullarda yapıldığına ve halk oylamasına bir dizi hukuksuzluğun alet edilerek sonucun maniple edildiğine tanıklık etti.
Demokrasi Mücadelesi Yürütenler, YSK’nın da Çalınabileceğini ve Milli İradenin Gasp Edilebileceğini Gördü.
Anayasamızda seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, yargısal denetimini de sağlayan karma üst yargı merci olarak tanımlanan YSK, halk oylamasını sakatlamıştır. Bırakınız oyların çalınmasını, sahte oy kullanımını önlemeyi YSK, kendisinin çalınmasına dahi engel olamamıştır. 16 Nisan günü YSK, gerekçesini günler sonra oluşturduğu, hukuk tarihine kara bir leke olarak geçecek mühürsüz oyları geçerli sayma yönündeki kararıyla, kurumsal kimliğini çaldırmış, inandırıcılığını da yitirmiştir. Bu referandum, Türkiye’de demokrasi mücadelesi yürüten bizlere, YSK’nın da çalınabileceğini ve milli iradenin gasp edilebileceğini açıkça gösterdi.
Cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik olarak yapılacak her türden otoriter düzenlemelere karşı, Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi bileşenleri ile birlikte mücadele etmeye devam edecektir.
Bu Anayasa değişikliğine, halk oylaması sürecinde yaşanan bütün baskılara rağmen, yılmadan, mücadele eden ve onurluca karşı duran hemşerilerimize, referandum süresince Hayır mücadelesine omuz veren, diğer siyasi partilere, örgütlü yapılara ve demokrasi için elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz.
Hukukun yok sayıldığı ve yargının teslim alındığı bu süreçte, demokrasiyi ancak birlikte inşa edebileceğimizin bilincindeyiz. Bu kapmaya bizlere göstermiştir ki omuz omuza vermek ve dayanışmayı yükseltmek gerekmektedir. Ülkemizde oluşan, birlikte mücadele etme arzu ve karlılığı ile dayanışmayı yükseltecek ve hukuksuzluğa teslim olmayacağız” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER