Pazar, Haziran 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel1-100.000 Çevre Düzeni Planı ’83 EVET’ oyu ile kabul edildi

1-100.000 Çevre Düzeni Planı ’83 EVET’ oyu ile kabul edildi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında il genelini kapsayan 1-100.000 Çevre Düzeni Planı, 1 çekimser oya karşılık tüm üyelerin ‘EVET’ oyu ile kabul edildi.
Meclis’in dün Lütfü Savaş başkanlığındaki oturumunda üyelere bilgi veren Komisyon üyesi M.Ömer Dolar; Tarım Müdürlüğü ve Bakanlık raporları ışığında planın hazırlandığı, Tarım Kurulu raporunun 26 ayda gelmesi üzerine gecikildiği, uygulamanın tamamen yasa ve yönetmeliklerle yerine getirildiğini ve planın Hatay’ın 25 yllık geleceğini oluşturduğunu kaydederek emeği desteği olan herkese teşekkür ederken, Başkan Lütfü Savaş da, “Beklentiler karşılanmamış olabilir, zira devletin kurallar silsilesi uygulandı” dedi ve “Bu plan ile tarihe imza atıldı” değerlendirmesi yaptı.
Söz alan Antakya Belediye Başkan İsmail Kimyeci ise, planın geç hazırlanmasını eleştirdi ve Antakya gibi 3 tarafı dağla çevrili ilçenin Ova’ya tek kanaldan açıldığını hatırlattıktan sonra, “Dağ yamaçlarında imarlaşma ortamı sağlanabilirdi. Ova’da imarı biz de istemiyoruz. Onun içindir ki dağ eteklerindeki imarlaşma halkın beklentisidir. Topboğazı ile Honda arasından Ova’ya doğru yol açılması da beklenti iken bunun görülmemesi yanlıştır” dedi ve Meclis’teki 84 üyenin 83’ü 1-100.000 Çevre Düzeni Planı için ‘EVET’ derken, İsmail Kimyeci ise ‘ÇEKİMSER’ oy kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER