Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemi1 Ayda 397 Yardım Çağrısı!

1 Ayda 397 Yardım Çağrısı!

TKDF’nin nisan ayı “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Raporu” paylaşıldı. Rapora göre, bir ayda 397 kişi yardım talebinde bulundu. Arayan yurttaşların, en fazla fiziksel şiddet dolayısıyla yardım istediği belirlendi.

1 ayda 397 yardım çağrısı!

 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), nisan ayı “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Raporu”nu açıkladı. Rapora göre, bir ayda 397 yardım talebinin 94’ü ‘kayıt açılan vaka’, 58’i ‘ev içi şiddet’, 3’ü de “acil vaka” koduyla yapıldı. Mağdurların yüzde 91,4’ünün kadın, yüzde 1,4’ünün erkek olduğu belirtildi. En çok duygusal ve fiziksel şiddetle ilgili ihbar alındı. Yine en çok İstanbul’dan yardım talebinde bulunuldu, İstanbul’dan federasyona gelen çağrı sayısı 39 oldu.

Deprem bölgesinden de federasyona çağrı geldi. Adana’dan 4, Adıyaman’dan 1, Maraş’tan 2, Hatay’dan 2, Antep ve Urfa’dan birer çağrıda bulunuldu. Saldırganların yüzde 63,4’ünün eş, yüzde 3,6’sının baba, yüzde 5,5’inin erkek evlat olduğu kaydedildi.

***

KADINI KATLEDEN ERKEĞE MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde evli olduğu Şule Akdeniz’i katleden Erkan Tartuk, Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Akdeniz ailesinin avukatı Diren Vurgun, failin cinayet silahını dışardan getirdiğine işaret ederek, sanığın tutukluluk halinin devamını istedi. Vurgun, sanığın “eşe karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, Tartuk’un Akdeniz’i “kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Cezada indirime gidilmedi. Öte yandan Antalya’da doktor Melek Bağce çalıştığı aile sağlığı merkezinde boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü. Fail, cinayetin ardından intihar etti.

***

AYŞENUR’A DÖRT KEZ ATEŞ ETTİ, ‘KAZA OLDU’ DEDİ – (DHA)

Eskişehir’de, 21 yaşındaki Ayşenur Çolakoğlu’nu tabancayla başına 4 kez ateş ederek öldüren 22 yaşındaki Hasan Fakıoğlu hakkında iddianame hazırlanarak ‘kadına karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede savcılık ifadesine de yer verilen Hasan Fakıoğlu, Ayşenur’un elinden almak istediği silahın kazayla ateş aldığını öne sürüp, arkadaşlarının tanık ifadelerinde yer alan “Onu kimseye yar etmeyeceğim, kendimi de onu da öldüreceğim, bu kez beni niye aramıyor, öldüreceğim” dediği sözlerin ise ‘espri’ olduğunu savundu. Sanıkların yargılanmasına eylül ayında başlanacağı belirlendi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER