Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun+1 ler gönüllerince eğlendiler

+1 ler gönüllerince eğlendiler

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü İskenderun Gençlik Merkezinde Coşkuyla Kutlandı!

 

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle İskenderun Gençlik Merkezinde dolu dolu bir program gerçekleştirildi.

Down Sendromlular için oldukça gülümsetici bir etkinliğe,  İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,  İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Türkiye Down Sendromlular Derneği Kurucu Genel Başkanı Fulya Ekmen, aileler ve gençler katıldı.

 

Gençlik merkezinin içerisinde engelsiz atölyede eğitim alan öğrenciler tasarım, geri dönüşüm, sanat, oyun gibi atölyelerin olduğu özel gençlerimizin halk oyunu gösterisi yaptığı ve palyaçolar eşliğinde dans ve müziğin olduğu bu özel günde renkli anlar yaşadı.

Anne ve babaların da heyecanla izlediği program hakkında Kaymakam Demiryürek ve Başkan Tosyalı öğrencilerle ilgili bilgi aldı.

21 Mart Down Sendromlular Günü nedeniyle açıklamada bulunan Türkiye Down Sendromlular Derneği Kurucu Genel Başkanı Fulya Ekmen, “21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü bizim için çok önemli bir gün. İskenderunda da bugün 21 Mart’ı Down Sendromlu gençlerle ve diğer engelli gençlerle ve çocuklarla beraber kutladık. Öncelikle ev sahibine, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için de çok güzel şeklinde ifadelerde bulunan ve konuyla ilgili açıklamalar yapan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin “2015’den beri engelsiz atölyemiz var. Bu kapsamda down sendromlular, otizmliler ve farklı engelli gruplarından bir sürü gencimiz bizimle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Bugün de onların yıl boyunca yaptıkları etkinliklerdeki programlarını sunmalarını istedik. Çok eğleniyorlar. Onların mutlulukları bizim için çok önemli. Biz İskenderun Gençlik Merkezi ailesi olarak her zaman şunu söylüyoruz. Onlar için sadece yılın bir günü değil, her zaman yanında olduğumuzu sadece sözde değil, icraatta da göstermeye çalışıyoruz. Bu anlamda da hepsi burada olduğu için çok mutluyuz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER