Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel1 liranın altında ekmek satmak hamallıktır

1 liranın altında ekmek satmak hamallıktır

İskenderun Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, Ramazan bayramının ardından ekmeğe zam gelebileceğini söyledi. Bir lira maliyetin altında ekmek satmanın hamallık olduğunu dile getiren Şenöz, Ramazan ayı dolayısıyla yapılan denetimlerde İskenderun ve bölgesinde faaliyet gösteren fırınlara herhangi bir cezai yaptırım uygulanmadığını kaydetti. 

Fırınlarda satışı yapılan Suriye ekmeklerine de değinen Şenöz, Suriye ekmeğinin satılmasından şikâyetçi olmadıklarını sadece sağlık koşullarının incelenmesini talep ettiklerini söyledi. Şenöz, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ramazan süresince gerek zabıta gerekse Sağlıkçılar tarafından denetimler yapılıyor. Esnaflarımız duyarlı olarak işlerini yapıyor. Bu güne kadar yapılan denetimlerde herhangi bir esnafımıza cezai işlem uygulanmadı. Bundan sonrada bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz. Suriye ekmeği fırıncı esnafını ister istemez etkiliyor. Bizim bu ekmeklerin satılmasından yana bir şikâyetimiz yok. Bu ekmeklerin sağlıksız şekilde satılmasından yana şikâyetimiz var. Zabıtalardan ve sağlıkçılardan beklentimiz sokak aralarında ellerinde ekmek satan çocukların üzerinde durup bu işi denetlemeleridir. Bakkal’dan ziyade manavlarda yollarda kurulan sandıklarda ekmek satılıyor. Bu durum esnaflarımızı zor durumda bırakıyor”
Ekmeğe zam konusunu da değerlendiren Şenöz, “Ramazan dolayısıyla zam yapmadık. Girdi maliyetleri için daha önce birliğimize zam talebinde bulunmuştuk. Araya seçimler ve ramazan ayı girdiği için bu durum ertelendi. Doğruyu söylemek gerekirse bugün 1 liranın altında ekmek satmak hamallıktır” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER