Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel1 MAYIS KUTLAMALARINDA İLGİNç TALEPLER!!!

1 MAYIS KUTLAMALARINDA İLGİNç TALEPLER!!!


KESK Platformu tarafından düzenlenen ve kutlama komitesi İskenderun’da da yürüyüş ile Atatürk anıt alanında kutlama gerçekleştirildi.
Bu yıl İskenderun daki kutlamalarda en ilginç talep iskenderun Çevre Koruma Derneğinden geldi.
Çevreciler 1 Mayıs gösterilerine“ziraat bahçeme dokunma” pankartıyla katıldı.
Dikkat çeken bir başka grupta kadın emeği kollektifi oldu. kollektif uyesi kadıonlar “bedenime emeğime kimliğime dokunma” yazılı pankartla alana girerken hayli ilginç görüntüler sergilediler.
İskenderun´daki 1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları için, katılımcılar gruplar halinde Tayfur Sökmen Bulvarında bir araya geldi. 1 Mayıs kutlama etkinliği çerçevesinde yürüyüş güzergahı, mitingin yapılacağı İskenderun Atatürk Anıtı Alanı, dünden hazırlandı. Yol güzergahı ara yollara kapatıldı. Güvenlik amacıyla girişler tek taraftan yapıldı. Tayfur Sökmen Bulvarından, Sahil Spor kompleksi ve Atatürk Anıt alanına kadar yürüyüş düzenlendi.
İskenderun ve çevre ilçelerden gelenleri polisin geniş güvenlik önlemleri arasında toplanma merkezine gruplar alinde aldı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına katılan gruplar ellerinde ‘işçi sınıfının mücadelesine yer veren’ slogan yazılarının bulunduğu pankartlar, flamalar ve dövizlerle dikkat çekti.
Siyasi partiler, sendikalar, STK temsilcilerinin ilgi gösterdiği İskenderun’daki kutlama etkinliğinde gruplar saat 15.00’da Tafur Sökmen Bulvarındaki toplanma merkezinden yürüyüşe başladı. Yaklaşık 1 kilometrelik güzergahı slogan atarak geçen katılımcılar, Atatürk Anıtı Alanında toplandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER