Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel1 Mayıs kutlanacak

1 Mayıs kutlanacak


KESK´e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı´nın bu yıl da İskenderun´da kutlanacağını bildirdi.

1 Mayıs kutlaması için oluşturulan düzenleme komitesinin başkanı olarak yaptığı açıklamada Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Karadaş, bu yıl da kutlamaların Antakya ve İskenderun olmak üzere 2 merkezli yapılacağını kaydetti. Komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda 1 Mayıs kutlaması için 10 Nisan Salı günü kaymakamlığa başvurunun yapıldığının kaydeden Karadaş, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin İskenderun´daki bütün işçi ve memur sendikalarını, siyasi partileri, inanç örgütlerini, yöre ve çevre derneklerine 1 Mayıs´a çağırıyoruz” dedi.

Bu yıl 1 Mayıs´a birçok yönden sorunların büyüdüğü bir süreçte girildiğin dikkat çeken Karadaş, “Ekonomi 2017yılında yüzde 7,4 büyüdüğü söyleniyor ama işçinin emekçinin cebine giren bir şey yok. Bunasıl bir büyüme ise; aynı zamanda enflasyon da faizler de büyümüş, işsizlik ve yoksulluk büyümüş, cari açık büyümüş, Dolar ve Avro tavan yapmıştır. Büyüme sadece sermaye için” değerlendirmesini yaptı. Karadaş, bütün ‘işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri, esnafı, siyasi partileri, sendikaları, dernekleri talepleriyle beraber 1 Mayıs´ı beraber kutlamaya çağırdı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER