Pazartesi, Mayıs 13, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel10 KASIM'DA, DOLMABAHÇE SARAYI GEZİSİ !

10 KASIM’DA, DOLMABAHÇE SARAYI GEZİSİ !


6. Uluslararası AlMina-Seleucia Pieria-Tarihe Saygı Koşusu’nun ödülü;

 

Dünyanın en uzun ikinci sahiline sahip ilçemizin tarihi özelliklerine dikkat çekmek amacıyla Ayhan Kara Vakfı tarafından “6. Uluslararası AlMina-Seleucia Pieria-Tarihe Saygı Koşusu” bu hafta sonunda düzenlendi.

Asi Nehri’nin döküldüğü Al-Mina Limanı’ndan bugünkü adı Çevlik olan ‘Seleucia Pieria’ sahiline kadar yaklaşık 5 kilometrelik sahil yolunda düzenlenen koşuya, çok sayıda sporcu katıldı. Vakıf tarafından dereceye girenlere madalya ve defneyaprağından yapılmış taçlar takdim edildi.

Vakıf Başkanı Ayhan Kara, geleneksel hale getirilen koşuyu, Hatay’da bulunan zenginlikleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlediklerini belirterek koşuya katılan 7’den 70’e herkese teşekkür etti.

Vakfın en önemli özelliğinin; eğitim, kültür, sanat ve spor olduğuna dikkati çeken Kara, ‘Uluslararası Al-Mina-Seleucia Pieria-Tarihe Saygı Koşusu’ ile kentin tarihini tanıtmaya çalıştıklarını anlattı.

Vakıf Başkanı Kara, “Samandağ, her güzelliği hak ediyor. Al-Mina Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusu (çocuk ve yaşlılar için yürüyüş) gelenekselleşiyor. Bugün düzenlediğimiz 6. koşumuzda ilçemiz halkı bizi yanlız bırakmadı.

Koşumuzda en genç katılımcı Hazal Paşa, en yaşlı katılımcımız Mediha Miçooğulları yanı sıra bir özel bireyimiz Fehime Kara da bizlere katılarak heyecanımıza ortak oldu bizler de kendilerine taçlarını takdim ettik.

Koşumuzda, kadınlarda Sude Taşdöner, Deniz Marmara, İnci Çiçek ve İlke Paşa ilk dört sıralamada yer alırken; Erkeklerde Ali İsmail Çiçek, Muhammed Ali Çiçek, Kenan Kaya ve Atalay Çobancı ilk dörde giren isimler oldu. Vakıf yönetim kurulumuz yanı sıra üyelerimiz sahil boyunca görev aldılar. Arkadaşlarımız sahilde koşu stardı alınacak noktaların bayrakları yanı sıra kilometre mesafesi üzerindeki noktaları belirledi. Koşu boyunca güvenlik önlemimiz alındı. Koşumuz herhangi bir sorun yaşanmadan sona erdi. Koşumuza 7’den 70’e katılım çağrımızda ailelerin teveccühü ile 7’den daha küçük bir bebeğimizde bize heyecan ve gurur verdi. Katılan ve emek sarf eden tüm canlara Vakıf Yönetimi olarak, teşekkür ediyoruz” dedi.

Çok sayıda koşucu ile birlikte kadınların ve yaşlıların da katıldığı Al-Mina – Seleucia Pieria Tarihe Saygı Koşusunu kazananların yanlarında birer refakatçiyle 10 Kasım için İstanbul Dolmabahçe Sarayı’na götürüleceği belirtildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER