Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemi14 Yaş Ve Altı Bugün ve Cuma Günü Sokağa Çıkabilecek

14 Yaş Ve Altı Bugün ve Cuma Günü Sokağa Çıkabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın “Sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor” şeklindeki tweet’i kafaları karıştırdı

14 Yaş Ve Altı Bugün ve Cuma Günü Sokağa Çıkabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağı sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Koca “Genç arkadaşlarım, sokağa çıkma kısıtı bu gece kalktı. Maalesef bu uygulama siz 15-20 yaş grubunu, 65 yaş üstü büyüklerimizi, 14 yaş ve altı çocuklarımızı şimdilik içeremiyor. Sabırlı olmanızı, bize biraz daha zaman tanımanızı rica ediyorum. Çok sevgiler” ifadelerini kullandı.

Çarşamba Ve Cuma Günleri Uygulanıyor

Corona virüsü salgını tedbirleri kapsamında 20 yaş altında bulunan vatandaşlar iki grup halinde sokağa çıkabiliyor. 0-14 yaş grubuna çarşamba günü, 14-20 yaş grubu ise cuma günü 11.00-15.00 saatlerinde arasında sokağa çıkma izni veriliyor.

Sağlık Bakanlığı’na yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Bakan Koca’nın attığı tweet, genel sokağa çıkma kısıtlaması prensiplerini belirliyor. 0-14 yaş grubu bugün saat 11.00-15.00 saatlerinde arasında; yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER